Jelku Kacinu se je strgal planinski čevelj in čutil je dolžnost, potrebo ipd., da o tem seznani javnost. Ojojoj, propadel mu je lep planinski dan in mi smo bili "poklicani", da z njim sočustvujemo, mu privoščimo ipd. Ko so ga hrvaški novinarji ujeli med pripravo vikenda za zimo v času, ko je sicer Hrvaško odsvetoval kot državo za potovanja, je bil manj vesel: da je to njegova stvar, da je na svojem, da....kot je bila manj vesela Aleksandra Pivec, ko ni mogla in ne more dokazati, ali sta njena otroka bivala zasebno ali sponzorirano doli na obali ali na Krasu ali..

Ko smo bili pred dnevi soočeni s čveko, da sta v "odnosu" znana občinarja (gospod in gospa), smo sledili svoji usmeritvi: ne kukamo v kuhinje in spalnice....razen v primeru, če gre za zasebnost, ki močno vpliva na - javno. Poglejmo primer in pometajmo pred svojimi vrati: bil je čas volitev, v Kranju so bile ka dramatične in dobili smo obvestilo, da eden od kandidatov ne živi v Kranju - kandidira torej z lažnega naslova. Pa smo šli do njegove hiše: nobenega podatka, kdo naj bi tam živel na pisemskem nabiraniku ipd. Pa ima tam prijavljeno celo podjetje...Priznamo: reklamne revije smo pogledali, ker smo želeli (šlo pa je za ure in ne za dneve) preveriti, ali ...! Fotografije kamere, ki nas je posnela, so bile dokaz, da se nismo skrivali. Poseg v zasebnost? Fotografije niso bile nikdar objavljene, ker smo z dodatnimi poizvedbami (sosedje ipd.) ugotovili, da kranjski kandidat na volitvah živi v Kranju. Kršenje zasebnosti? Vdor v zasebnost? Vse je mogoče, ampak: politiku smo svoje delo pojasnili z dokazili. In še komu, ki je to terjal od nas. Isti politik dela "selfije" kar med službo na javnem mestu in v javnosti....potem pa pričakuje varovanje zasebnosti?

Kdo s kom na občini deli posteljo ali karkoli nas zanima toliko kot kdo s kom v parlamentu ali kjerkoli...Čvekanja in opravljanja so postala zaradi "strganega čevlja" dejansko javno opravilo. Kaj nas briga, ali ima Jelko strgan čevelj ali ne? No, po logiki teh časov, nas briga. In zato je danes splet tisti, ki kroji mnoge usode. Z lažnimi in pravimi novicami.

Mi smo spletni medij, a skušamo biti tudi pri zasebnosti slehernika vsaj obzirni. Ni lahko.