Kot na odrešitev je Kranj čakal pokriti Olimpijski bazen. Hudič je čepel v mednarodni zvezi, ki je potem mnoga prvenstva premaknila v 25 metrske bazene in kranjski energijsko potratni bazen nikdar ni gostil omembe vrednega plavalanega dogodka....Ampak: vsaj imamo ga!

Kot šok je delovala novica, da je Jože Jenšterle (nekdanji šef športnega zavoda in vpliven v vaterpolu) v Kranj "pripeljal" evropsko prvenstvo v vaterpolu. Se še spomnite, kako so se kot posledica bojišč po bivši skupni državi ali kot najava vsega udarili s pestmi in še čem ob finalu Srbi in Hrvatje? Škandal svetovnih razsežnosti, odgovorni pa seveda kranjski/slovenski organizatorji - z Jenšterlom na čelu! Od takart pa je kot bi bilo zakleto šel navzdol tudi kranjski paradni šport in veseli smo lahko, da se zdaj vaterpolo pobira...Nov, prenovljen, z lučmi opremljen letni bazen je ostal v spominu po dogodku, ki je Kranj (žal) za vedno po slabem zaznamoval mednarodno.

Pa smo že "tukaj in zdaj"! Potem ko je politika desetletja kazala fige naložbi v razsvetljavo in smo no novo tribuno že odpisali, se je našel župan, ki je to največjo športno krivico omilil: prenoivljena atletska steza in reflektorji so skupaj največja naložba v kranjski šport dolga leta nazaj! Hudič pa se je skril v nogometno žogo in med tem, ko so gradili reflektorje opozoril na šlamparijo, neznanje, nesposobnost in seveda posledice v klubu, ki letos praznuje 100 let. In kako slovensko in naše:namesto, da bi za športno-poslovno (pro)padanje odgovorni javnosti pokazali - odgovornost, so ji pokazali - srednji prst!

Kaj hudič še naklepa, ne vemo. Vemo pa, da je bil do zdaj hudoben....