Kje bi se lahko igral vaš otrok in kje bi mularija brcala žogo? Na Golniku vse propada, v Mavčičah niti nimajo ničesar pa še propadati ne more, na Kokrici pa je vse tako kot bi se ustavil čas. Na Planini bo novo igrišče, pomaga slavni kranjski nogometaš Jojo....

Krajevne skupnosti pa niso enake: v Struževem lepo sami skrbijo za igrišča. Primskovo? Nekdanji športni park je vse prej kot primer skrbi za objekte. Enostaven odgovor je vedno na dlani: ni denarja. In ni volje!?

Imamo in plačujemo podžupana, ki je odgovoren zlasti za lokalno samoupravo, krajevne skupnosti. Upamo, da se je vsaj preko Trme seznanil s tem, kako je z igrišči v Kranju in okolici. Kolikor KS, skoraj toliko pristopov, prijemov, rešitev. Zakaj ne popišemo vsem igrišč in se dogovorimo, kako jih bomo urejali? Ločiti je treba igrišča za organziran šport od tistih, ki so lahko tržna za rekreativce ali pa zgolj športne površine za prosti čas!

Vsi mi bi želeli, da naša mladina prebije kako uro na prostem, ne le ob računalnikih in pametnih telefonih. Če jim ne ponujamo veliko, je izplen jasen. Zanimivo: imamo tudi stranko Povezane lokalne skupnosti z 1 (enim) mestnim svetnikom. Dovolj ali premalo za to, da se enkrat vsaj lotimo igrišč in njihovega stanja, vzdrževanja...?