Zanimivo je, kako - na primer - stranka na oblasti in v vladi in sploh najmočnejša v državi najde financerko v Banja Luki (BiH) čeprav sicer radi pridigajo o slovenstvu, zaščiti slovenskih interesov ipd. Pa kaj bi tisto: ko jih zasačijo s posli s famozno podjetnico Džudićevo, posel prekinejo in vse je ok.

Toda: če posluje vodilna stranka, zakaj ne bi nogometni klub iz Kranja kjer ima morda kdo dobre zveze z Banja Luko ipd.?! Kaj narobe: prav nič. Račun plačan, 20 jurjev je odšlo proti jugu, nobene panike. Morda le to, da sta podjetje /podjetnik in športni direktor očitno v dobrih odnosih. Zanesljivo torej gospod Brkić ve, komu in zakaj je Triglav plačal 29 jurjev in kdo jih je dobil....ali pa je to zadnje bolj zavito v skrivnost kar pa zopet ni nič narobe.

Izpad iz prve lige je razjetil marsikoga v Kranju, le Trme ne. Mi smo dovolj zgodaj opozorili na to, da je klub v rokah ljudi, ki delajo kar hočejo: iz neprofesionalnega predsednika čez noč naredijo plačanega, iz trenerja brez izkušenj in licence prvoligaškega trenerja, iz nekoč zgledne mladinske šole pa zbeži celo sin člana upravnega odbora, tako močna je vera vanjo!? Zdaj bi morali v maniri škodoželjnežev seveda slaviti zmago - a objokujemo poraz: pišejo nam starši, pišejo nam nogometaši, govorijo bivši in sedanji igralci .... pa še župan je jezen kot se reče! In novi predsednik ne more podpisati uradno /po 5 tednih od skupščine/ niti enega računa, niti enega sklepa .... skupščino je vzela pod drobnogled država. Je potem čudno, če nam pošiljajo zgodbe z banjaluško tematiko. Mi objavljamo dejstva, tudi tokrat: preverili smo vse kar smo prejeli in ....berite Trmo!

Al Caponeja so lovili dolgo. Neuspešno. Zločini niso bili dovolj, a ga je odnesel denar, davki in podobno. Od nekdaj velja "Sledi denarju" pravilo in zato ponovno poudarjamo: v naši zgodbi so opisana dejstva. Nič ne sklepamo, nič ne trdimo, nič ne ugibamo.

Je pa res, da Banja Luka očitno je pravi poslovni partner za mnoge Slovence, kajne?