Ne kaj kdo predlaga, kdo predlaga - to je vedno problem v okoljih kjer vsi drug drugemu stanujejo v želodcih. In potem je ključno samo eno: naredim vse, da on/ona ne bo uspel, zmagal, naredil...karkoli!

Pobuda o poimenovanju kranjske knjižnice dejansko (zapisano s težko roko) ne zadeva prav nič pokojnega profesorja. Tisti, ki smo ga spoštovali, ga bomo še naprej. Tisti, ki smo skušali razumeti njegovo delo, bomo to počeli še naprej. To je bistvo.

Kranjska politika se je oglasila z enotno podporo. Proti (javno) ni nihče. Se pa najde vedno kdo, ki zamudi priložnost molka. Pobuda, ki smo jo naslovili,ni niti z eno besedo terjala odziva Trmi = predlagateljem. Terja samo odziv, ki ga vsakdo pač stori sam kot to hoče, zmore.

HUDO BI BILO, ČE BI DELO IN DESETINE KNJIG IN LETA POUČEVANJA IN MISLI KRANJSKEGA PROFESORJA IN LITERATA DAJALI NA TEHTRNICO. PO NAČELU: ALI JE NAŠ ALI NJIHOV, ALI JE BIL NA TEJ ALI ONI STRANI, ALI JE DOVOLJ ALI PREMALO ZASLUŽEN ZA KRITERIJE - POLITIKOV!?

Ne verjamemo, da se bo to zgodilo. A politikantov ne manjka in zato vnaprej sporočamo (zdaj pa s pravico tistega, ki se je pod predlog podpisal), da ta naš predlog umaknemo ZARADI DOSTOJNOSTI DO FRANCETA PIBERNIKA!

Kot Kranjčan, ki dolga leta spremljam svoje mesto in vse kar se v njem dogaja, sem prepričan, da se bodo odločevalci tokrat odločili tako kot je prav. To je zgodovina, tradicija, vsebina Kranja za nazaj, za zdaj in naprej.

Miran Šubic, predsednik društva Trma in urednik Trma.si