Trma je odlika Gorenjcev, športnikov še posebej. Kranjčani smo Gorenjci, Robert Kranjec je (bil) športnik. Poleg trme pa ima vsakdo še kopico lastnosti, verjamemo da - dobrih. Ena od njih je, da oceniš kdaj trma ni ne dobra, ne koristna, ne pametna. In ukrepaš tako kot je prav: to je storil naš športni as, naš kranjski skakalni idol. To mu ostane za vedno. Treba mu je zaradi tega čestitati: ni sledil in ne sledi več "nasvetom", ki so začeli metati senco nanj kot na načelnega človeka. Zdaj je senco pregnal vsaj tam kjer izhoda dejansko ni imel. Če bi mu svetovali mi, bi javnosti že zdavnaj natočil čistega vina, kot se reče. Odstopa dejansko od njega ni nihče zahteval, pričakovali smo - načelnost. In zdaj smo jo dobili. Robert Kranjec ostaja Kranjčan, živi pa v Naklem. In to je Trma dokazala!

Namenoma smo takoj "zaslišali" tudi župana. Ne prvič, ne zadnjič. Kajti spomnimo se Mohorja Bogataja, ki ga je "občinski Mirko" prevažal v Žirovnico, takratni župan pa je trdil, da živi v Kranju. Po naših podatkih isti Mirko Matjaža Rakovca ne prevaža domov v Ljubljano, ker gre slednji peš do stanovanja. Kdor ima drugačne podatke - dobrodošel, Trma jih bo objavila. In to je glede tega (za zdaj) dovolj. Ker človek zadeve dokaže najlaže z dejanji: Robert je zgradil hišo v Naklem, Matjaž jo gradi v Kranju.

Trma nima vedno prav, še manj smo objektivni, nepristranski, edini pošteni. Ne, smo samo proizvod tega okolja in razmer. Nekaj pa je res in to ponavljamo kot lajna: smo samo svoji in samosvoji. Ko nas ne boste več brali, bomo (verjetno) še vedno tukaj. In morda nas lepega dne preprosto ne bo več - tako nekako, kot smo se pojavili. Razumemo, da vse to gre komu na živce, zopet drugi pa nam čestitajo in pozivajo, naj ne odnehamo.

Nekaj pa si mora vsakdo, ki klikne na naš spletnik priznati: (z)vemo veliko. In imamo stališče do tistega kar se v Kranju dogaja. Naša stališča niso vsakomur všečna, a so naša. Edino, česar nam manjka, so ljudje, ki bi pisali Trmo drugače. Pozivamo jih - kulturnike in politike in športnike in gospodarstvenike in..., da popestrijo Trmo. Potem bo boljša, nikoli pa dovolj dobra.

Zdravi bodite!