Ko mi nekdo, ki se javno predstavlja kot "doktorski študent" zase napiše, da je drugim za "vzgled", se nasmehnem. Ne zato, ker ni dober zgled niti za politika, če preveč in stalno in vedno postavlja "jaz" pred vse. Pa saj smo vsi taki: sebe imamo najraje. Ampak zglednost je pa nekaj drugega, kajne? Kako bom vzel za "vzgled" nekoga, ki mesece in mesece kaže svoj zgled tako, da s prstom kaže na druge in lepo pogleda proč ob neprijetnih dejstvih tik ob sebi, na sedežu v svabi mestne občine, na seji mestnega sveta!? In zgledno naj bi bilo vodenje skupščin javnega podjetja mimo predpisov (pa bomo počakali morebitne nove pravnomočne odločitve) in v kakem bifeju? In zgled naj bi bilo obtoževanje in hujskanje ljudi zoper nekoga, ki potem ovrže obtožbe z dokumenti?

Ne, to pa je res "vzgled". In za "vzgled" sta neko (največjo!) svetniško skupino zapustila dva svetnika. In za "vzgled" vsem nam je vse ostalo kar smo v tem času doživeli od tistih, ki so nam za "vzgled", morali pa bi biti - zgled! In pokazalo se je in se še kaže, da je umazanija dnevne politike (in tu ni vključen samo "vzgled" ampak še marsikdo - od pozicij do opozicij vseh vrst in povsod) lahko res trdovratna: vse se da umazati. Tudi dober namen, da obvestiš tujce, ki bivajo med nami. Namen dober, izvedba malo manj, a politična obsodba najmanj potrebna. Razen, če ni to tudi "vzgled"!

Najbolj kar bi okrnilo Trmo kot "kranjski medij" je prav to: nočemo biti zgled. Hočemo biti preprosto le spletnik za to, da ga Kranjčanke in Kranjčani (pa tudi širše) berejo, berete, beremo. Če boste na tak način vzpostavili odnos do tega, kje kdo stanuje dejansko, kdo zapravlja naš denar, kje so problemi . prav. Samo nikar nas ne jemljite nikdar za zgled. Ker bi bili potem samo "vzgled". Raje bodite kritični, preverite kar preberete in se zavzemite za karkoli dobrega. Potem pa bo naše namen dosežen. Recimo: zatipkane napake, slovnični zdrsi nam niso za zgled, a jih skušamo zmanjšati na či manjše število. Recimo: še vedno ne vemo marsičesa pomembnega kar ni zgledno. Če namreč vemo, potem objavimo. In šele takrat smo morda vsaj za nekaj - zgled.