Števec tistih, ki berete Trmo, je zgovoren, jasen: kranjski spletnik dosega rekorde z dnevno branostjo preko 4000 bralcev, bralk. Jasno: če edini objavimo, kako odstavljajo direktorja Komunale in se gredo politiko po bifejih, je to logično. Če edini znamo brati gradivo za mestni svet in odkrijemo, da mestna svetnica s svojim podjetjem veselo posluje s podjetjem, o katerem potem odloča, menja direktorja ipd. - je branost zajamčena.

Trma(tor) je seveda tudi tarča: nimamo nič proti, veseli smo kritičnih odzivov in verjamemo, da se bo končno našel kdo med svetnicami in svetniki, ki si bo upal javno kaj zapisati, opisati - na Trmi! In pri tem ostajamo tudi žalostni: Kranj ne premore boja mnenj, ne premore polemike na ravni ampak "gostilniško politiko" in politike, ki - ojojoj - na seji sveta (na primer) izjavijo, da nameravajo v Italijo, da dokažejo, da so kos tudi virusu....Magnetogram te izjave leta 2020 bomo seveda objavili, ker se seje k sreči snemajo...

Zaključek: Trma je na prelomnici. In tudi že čez: vprašanje časa je, kdaj bo postala - uraden medij! To je korak k temu, da Kranju ostane spletnik, ki ga nima - v taki obliki - nobeno slovensko mesto. Kajti do zdaj smo vse stroške izdelav, izhajanja, objavljanja ipd. plačali iz svojih lastnih žepov. Prostovoljno in nalašč zato, da dokažemo in pokažemo, da zmoremo. Številka naše branosti /klikov na stran/ pa se bliža 12 000 000. Kar pomeni - 2 000 000 na leto izhajanja, ker smo nekaj let (prisilno) počivali. No, to pa so dejstva in številke govorijo zase.

Danes pišemo o tem, da je na prehodu za pešce zvečer nek politik z odskokom morda sebi rešil življenje. Ker je drveči avto proti njemu zapeljal divje, je posumil, da je morda vzrok neobičajen. Mi ne širimo panike o tem, da so politiki ogroženi, zasledovani, napadani. Kajti Trma je napad doživela pred 7 leti in takrat Društvo novinarjev Slovenije ni niti reagiralo - zdaj je za druge novinarje drugače.

Vse to je okvir Trme. Nikdar ne bomo zapisali, da smo objektivni z monopolom na resnico ipd. Smo samo taki, da nas berete. Vsak dan. To je plačilo, ki poplača vse.