Leto 2020 gre počasi proti 2021. Trma je v tem letu iz blogerskega spletnika postala medij. Uradno, z odločbo ministrstva. Odgovornost je seveda na nas, papir vse prenese.

Danes pišemo o razpletu zgodbe, ki smo jo spremljali od začetka. Morda je banalna, ampak: za Kranj, Kranjčanke, Kranjčane je (bila) še kako zanimiva. In to je naša moč - pišemo tisto, česar ne boste našli v trobilih, ki so tako ali drugače plačana z javnim denarjem. Logično: ni oblasti, ki bi sebe naslikala v slabi luči. Mi pa smo tudi s to zgodbo pokazali in dokazali, da smo dosledni. Županova hiša je "kost za glodanje" sama po sebi, ker znani ljudje dobijo pozornost v dobrem in slabem. Kar je tudi prav: to je cena vpliva, moči, slave, denarja in položaja.

Zgodbe, ki smo jih letos začeli in dokončali bomo do Novega leta objavljali v naši rubriki Trma Kranj drma. Se spomnite, kako je molčal mestni svetnik Robert Kranjec, bivši znani športnik, o tem, da se je preselil v Naklo? In kako se je končalo? Tako kot se je moralo: odstopil je, ker ni več smel biti kranjski mestni svetnik. Trma je zgodbo začela in končala. Edina na tak način. Nas je morda zato decembra doletelo največje priznanje (vsaj za nas), ko nas je na seji mestnega sveta izpostavil svetnik SDS Bojan Homan kot sicer neljube, a tudi - nepristranske. Kot tisti medij, ki poroča o tistem kar drugod ne more prebbrati. Na primer o razpravah mestnih politikov. Tudi o tisti, ki je po naši presoji "norost leta 2020": kako svetnik Zoran Stevanović ne prizna virusa, ki je pomoril 2000 ljudi v Sloveniji! In kako se iz njega norčuje...

Ko smo še 2019 začeli pisati o Kosovcih v Kranju, smo bili osamljeni, ne pa edini. Ko je ta "prepovedana tema" postala javna, smo doživeli odziv države, občine, ustanov. Za to gre: mediji pišemo, poročamo marsikaj in najbolje opravimo svojo nalogo, če dobimo odziv. Tudi negativen. Tudi grozilen. Tudi sramotilen. Ni jih malo, ki bi nas utopili v žlici vode.

ZA SVOJE PISANJE, OBJAVLJANJE, DELOVANJE NIHČE NI PLAČAN NITI CENTA. ZA SVOJE DELOVANJE TRMA NI IN NE PREJEMA OD NIKOGAR NITI CENTA PLAČILA, NITI DARILA ALI KAKRŠNEGAKOLI PRISPEVKA. KO TO PREBEREJO TISTI, KI NAS ŽELIJO JUTRI (ČE NE GRE DANES) UKINITI, SO NESREČNI. MI PA SMO TRMATORJI, KI NEKAJ POČNEMO ZASE (KAJ BI LAGALI,TO JE EGOTRIP KOT SE REČE) IN TUDI - ZA VAS. ZA KRANJ, SLOVENIJO - SI TUDI DOMIŠLJAMO.

Imamo prav? Leto 2021 bo potrdilo....in potem naslednje....in še naslednje...