Univerza je jamstvo napredka, razvoja, novih energij, pretoka misli in dejanj in predvsem je vrh nekega procesa izobraževanja. V Kranju politiki vseh barv že leta in leta poudarjajo, da moramo imeti univerzo v Kranju in s tem jamstvo razvoja regije....

Zdaj bodo Kranj prehiteli očitno na Dolenjskem. Branko Grims, ki tako rad analizira muslimane in ameriške volitve in naše levičarje, naj tokrat jasno in glasno pove, zakaj njegova pobuda in pobuda še 10-tih politikov ni uspela. Kaj so storili za univerzo v Kranju. Naj se oglasi Alenka Bratušek, naj kaj reče Mihael Prevc ali celo Matej Tonin ...politiki iz naše širše regije!?

Ne gre za to, da Novo mesto ne bi smelo dobiti univerze. Ne gre za to, kdo naj je nima. Gre za to, da je Kranj vedno poudarjal potrebo, hotenje...a kaj so storili naši politiki v Ljubljani?! Kranj je provinca, Gorenjci pa skregani = to je realnost naše politike od nekdaj. Zdaj bomo očitno dobili še eno potrditev naše zaplankanosti, naše razdeljenosti in omejenosti.

Univerza se pridobi ali izgubi v Ljubljani. Ampak: kaj so pa storili naši župani konkretnega in odločnega? Eden izstopa: Boštjan Trilar je v nikdar javno pojasnjenih okoliščinah pridobil diplomo kranjske fakultete potem, ko je za več kot 20 let prekinil študij. Diplome ni nikdar pojasnil, utemeljil, še manj je to storila FOV kjer je diplomiral lani. Morda pa je to zrcalo, ki si ga moramo postaviti pred obraz.

Blamaža je, da nas mediji seznanjajo o - blamaži. Kajti vse česar politika ni storila, je dovolj, da politiki izginejo s prizorišča. Leto 2022 je volilno leto. Bomo izbrali znova tiste, ki so zapravili gorenjsko univerzo? Kako spite, Branko....Alenka...in ostali?