Najprej: treba je ločiti čisto običajno oddajo stanovanjskih površin od politike. Za take posle so pogodbe, plačila davkov in tako naprej. Vse v redu, če je v redu. V Kranju smo zabeležili samo na Trmi dva posla, ki sta vzbudila pozornost - najprej je stanovanje oddajal Igor Velov ( v njem je bilo naenkrat več kot 15 tujih delavcev, Albancev&Kosovcev). Zdaj je jasno, da hišo v Stražišču oddaja viden član SDS in (če verjamemo šušljanju na politični sceni oziroma v zakulisju) Jure Kristan. Njegova mama je "glavna" v kranjski SDS, sam je bil že mestni svetnik in prav takrat dobil službo v Komunali kjer je še zdaj..

Modus operandi državnega in mestnega svetnika Velova in Kristana je (bil) enak: oddala sva podjetju, koga pa on v stanovanje naseli...njegova stvar! Ni čisto tako: najemodajalec se mora strinjati s tem, kdo v njegovi nepremičnini stanuje. Kristan nam je za povrh še povedal, da je njegova vloga v politiki dokaj obrobna...a ni dolgo nazaj, ko je pustil odprto vprašanje kandidature za župana Kranja.

Kaj v teh zgodbah bode v oči? Velov je bil silno ogorčen, ker so v nekaterih šolah albanskim otrokom in staršem pomagali z letaki v njihovem jeziku, da ni prišlo do nesporazumov. Kristan sodi v stranko katere odnos do priseljevanja je oster in se s tem hvalijo. Ko pa gre za zasebni zaslužek, je seveda pomembno samo eno: koliko kapne v žep...vsebina je očitno manj pomembna. Strinjam se s tem, da najemnikov ne gre ločiti po nobeni ločnici, ki jih ljudje tako radi postavljamo (vera, nacionalnost...), ampak...

Je Jure Kristan že "žrtev" predvolilnega leta? Je "na prangerju", ker je podjetnik in lokalni politik? Za Trmo nepomembno. Pomembna so dejstva. In slednja nam je potrdil kot prej Igor Velov. Zaključke si naredi lahko vsak sam. In to povsem zlahka...ker Trma navaja dejstva!