1.

Franjo Radiković z večino tistega, kar sem zapisal, izjavil nima nobene zveze, ker ga sploh ni bilo v klubu. Ampak me bo skušal iz njega izključiti. Kot me prejšnji predsednik ni hotel (pa me je moral) včlaniti v NK Triglav.

2.

Franjo Radiković je v "svarilno-grozilnem" pismu potrdil, da je Triglav zadolžen in so upniki člani vodstva. Potrdil je, da zaračunava opremo za tekme otrokom in staršem. Potrdil je, da ima pogodbo s podpredsednikom (prej direktorjem) kluba, ki jo je podpisal Beno Fekonja in je dejansko posojilna pogodba z ogromnimi pravicami za tistega, ki denar posoja.

3.

Franjo Radiković je potrdil, da so obstajali tokovi denarja iz Triglava v Banja Luko (BiH) in to na naslove podjetij, ki zanesljivo nimajo licence za posredovanje igralcev. Za povrh pa je še kako tako nakazilo "pozabil".

4.

Franjo Radiković ni vedel ali pa ne ve, da predkazenski postopek nastane, ko nekdo policijo seznani s sumi kaznivih dejanj. Ki so lahko ovrženi ali potrjeni z ovadbo. Predsednik ne ve, da ima Trma dokazila o tem, da se je to v primeru NK Triglav zgodilo - policija in še kdo so bili o sumih obveščenih, od tam naprej je njihovo delo jasno.

5.

Franjo Radiković bo (po moji) oceni skušal izpeljati postopek izključitve, a pravna praksa je o tem jasna in znana. Gre za poseg v eno od ustavnih pravic, zato bo moral najeti boljše odvetnike, ki mu bodo povedali, v kaj se spušča.

V BIVŠI DRŽAVI SMO IMELI MARŠALAT IN MARŠALA. ZA MNOGE LJUDI JE BILA TO NAJVIŠJA INSTANCA ISKANJA PRAVICE: "DO MARŠALATA BOM ŠEL, DO KONCA SE BOM PRAVDAL!" JE BIL STAVEK LJUDI, KI SO BILI PREPRIČANI, DA BODO PRAVICO DOSEGLI.

MARŠALA, MARŠALATA IN BIVŠE DRŽAVE NIMAMO VEČ. IMAMO PA PRAVICO DO PISANJA IN GOVORA, ZDRUŽEVANJA V DRUŠTVA IN STRANKE. IMAMO PRAVNO DRŽAVO, KI DELUJE.

ZATO JE MOJE SPOROČILO GOSPODOM, KI SEM JIM TRN V PETI, JASNO:

LAHKO ME IZKLJUČITE, A BO POTRDITEV TEGA MALO TEŽJA. ALI ZELO TEŽKA. ALI NEMOGOČA. KER TRIGLAV NI VAŠA LAST.

Miran Šubic univ. dipl. novinar, podporni član NK Triglav in urednik Trma.si

PS

Bralke in bralci Trme so dotrpeli serial o tem, kako me izključujejo iz kluba kjer še zdaj uporabljajo nekaj od tistega kar sem zasnoval kot nekdanji vodilni v Triglavu.