Resnica boli. Pa še neprijetna zna biti. Pa tudi absolutne resnice (in pravice) ni, kajne? No, dejstva pa so. Jasna, točna in s številkami, dokumenti podprta. Zato mirno zapišemo, da se mestni politik resnično lahko smeje, ker mu res nič ne morejo in čista resnica je, da o tem obstajajo dokumenti.

Poraba denarja svetniških skupin je eno najbolj sramotnih področij delovanja občine. Zato, ker je samo Trma opozorila na to, kako si kupujejo telefone, računalnike ipd. Ali v primeru istega mišičnjaka "naša" omara konča v njegovi hiši, ker jo pač tam (jasno...) samo skladišči...Saj se še spomnimo afere, ko se nam je smejala (in se zgražala) vsa Slovenija in so štirje svetniki takrat naročili in plačali okoli 200 kil mesnin iz proračuna. In ga pojedli? Ne vemo, nismo bili zraven.

Občina ima lepo število pravnikov, ki jih vodi Mateja Koprivec. Njena naloga je pravna zaščita oziroma uveljavljanje zakonodaj pri porabi javnega denarja. Zakaj v zvezi z ugotovljeno nepravilnostjo mestnega politika gre vse tako počasi, odgovarja ona in seveda od župana navzdol funkcionarji. Lahko pa zadevo ponazorimo takole:

DOGODEK S PRISVOJITVIJO DVEH TISOČAKOV SE JE ZGODIL PRED DESETIMI MESECI. PRED POL LETA SO NEPRAVILNOSTI NA OBČINI UGOTOVILI IN DO DANES DENARJA NISO IZTERJALI IN SUMA KAZNIVEGA DEJANJA NISO UTEMELJILI S POSTOPKOM, KI JE ZA VSE ENAK.

ČE SEM PRED OBČINO PARKIRAL BREZ PLAČILA, MI JE ISTA OBČINA PREKO KOMUNALE ZDAVNAJ IZTERJALA NEPLAČANO GLOBO. ČE JE NI, ME ČAKA KAZEN V OBLIKI DRASTIČNO VIŠJEGA ZNESKA.

Občan torej ne more napenjati mišic kot mestni politik. Ki na spletu celo daje vtis (s simboli oziroma ponazoritvijo zaposlitve), da je zaposlen na občini. Resnica = prasica, pravimo takole v žargonu....in plačamo naše grehe! Kaj pa tisti, ki o javnem denarju odločajo?