Nesojeni ravnatelj in zdaj vršilec dolžnosti bo slabo opravil, če bo neprijetne sogovornike (npr. starše, zaposlene, celop novinarje) obravnaval kot je spodaj podpisanega. Ki Klemenu Marklju ne more uresničiti želje, zahteve, priporočila: "Ne men neumnosti pisat!"

Ker neumnosti pišem še naprej in sem s takimi sogovorniki imel opravka kakih 40 let novinarskega življenja.

Ker neumnost "izginotja" nove osnovne šole zbode marsikoga, kaj ne bi tečnega novinarja.

Ker je neumnost, da tri dni pred začetkom pouka ne najdeš ne spletne strani, ne kontakta, ničesar o novi šoli, ki je stala šest milijonov.

Ker je neumnost, da ne uspeš pomembnega sogovornika zaprositi niti za kontaktni naslov, kamor bi poslal vprašanja, ker odloži slušalko.

Javni delavec javnega zavoda z javno funkcijo in javno odgovornostjo ter javnim denarjem? Ali samo človek, ki je malo živčen, obremenjen z vsem mogočim in ga tečnež pokliče v nedeljo?

Ni pomembno. Bom zdržal. Neumnosti sem napisal pač že toliko, da ena gor ali dol...se tolažim. Nisem pa navdušen, da ljudje, plačani tudi z mojim denarjem na tak način dodatno kažejo na klavrno popotnico novi šoli, ki jo je politika s takim pompom "krstila".

Na Slovenskem trgu 1 niso do danes zmogli o svojem novem javnem zavodu povedati kaj več od tega kar je zmožen "njihov" v.d. ravnatelja. Ne koliko otrok, ne koliko zaposlenih, ne...nobene sveže, aktualne novice ni. Zato smo tečni novinarji (vsaj eden), zato mi v nedeljo delamo, če nas k temu spodbudi dejstvo, da o novi šoli sredi Kranja dejansko ne moremo zvedeti nič od marca letos...

Miran Šubic, pisec neumnosti