Tole ni zaporniško dvorišče, a ste tam lahko zaprti uro in pol preden vas cepijo. Zato, ker ste se odločili za skrb in za upoštevanje navodil, ste "kaznovani" v Kranju. Na fotografiji je posnetek danes ob 15.05 = 25 minut pred koncem uradnega termina cepljenja....

Cepljenje je prostovoljna odločitev vsakogar med nami. "Čakala sem uro in pol!" je bil odgovor gospe katere identiteto hranimo v uredništvu. Je res javni zavod, ki ga vsi mi plačujemo, popolnoma svoboden pri (ne)organiziranju cepljenja, ki očitno vse bolj postaja množično? Je res Lili Žura tista direktorica neke zdravstvene ustanove, ki vsem in vsakomur navkljub določi cepljenje v "nemogočem terminu" in to dve uri in pol na teden? Zato pol ure pred iztekom čakajoči lahko le ugibajo: bodo čakali zaman, ali se jih bo kdo "usmilil"!?

Nekajkrat smo opozorili na može zaplet. A kljub temu so beli bogovi pač nad nami, ki smo samo raja, ki jih potrebuje. In naš župan in vsa oblast: so bili tam v vrsti in vedo, kaj se dogaja? Je kdo opozoril, pozval k ureditvi? Zaman so priporočila stroke na državni ravni, zaman je statistika - tole od cepljenja odvrača in ne ravno nasprotno.

Kranjski zdravstveni dom je bil o epidemiji zaradi cepljenja v vojašnici "medijska zvezda". Kje so danes vsi tisti, ki so se trkali po prsih? Kje so predstavniki ustanovitelja v organih ZD Kranj, da uradno zaropotajo? Kajti - uganili ste - nihče nam teden dni pred naslednjim cepljenjem ne zna povedati, kdaj bo in kako bo in...Sramota!

Star sem 64 let. Cepil se bom. A dokler me bo nekdo na dvorišču pustil čakati zaradi njegove samovolje, bom tvegal. Ker cepljenje ne sme biti - ponižanje. Sramota za to oblast je, da stoji ob strani. Ker oni ne stojijo v vrsti?

Miran Šubic, Kranjčan, ki ga taka samovolja razjezi.