"Bifepolitika" je morda svoj začetek dobila, ko so ga v bifeju dobro dali na zob bivši župan Trilar, direktor gasilcev Krišelj in še kdo: viski je tekel v potokih, potem pa je sledila polomija s pijano vožnjo in zmerjanjem policistov...Smo takrat v Kranju dejansko začeli z "bifepolitiko"?

Zoran Stevanović je iz bifeja naredil sejno sobo za najbolj tehtne odločitve. Se je zaradi tega enkrat samkrat opravičil, morda podvomil v svoje ravnanje? Ne, kdor največ preteče, najbolje telovadi, je naj....(fejsbukov)politik, se ne opravičuje. Ker se tudi njegov alterego Trilar ni zmogel opravičiti po pijanski nesreči, ki se - roko na srce - lahko zgodi marsikomu, ravnanje po njej pa je lastno samo nekaterim!

Igor Velov po kilometrini v politiki pač malo poskrbi za svojega svetnika z najemno pogodbo pri prijatelju. Vsi zadovoljni - pa se poveselimo iz javnega denarja v zasebnem lokalu. Pa račun na račun svetniške skupine, jasno...Saj gre res le za spodrsljaj, ampak: koga skrbi v Kranju in za koga?

Bife je kraj kjer je luštvo: lahko se na glas pogovarjamo o fuzbalu, poltiki...Ko pa bifeje za svoje vzamejo tisti, ki nam urejajo vsakdan in v njih delujejo tako ali drugače politično, smo lahko samo zgroženi: gre za ljudi, ki bodo jutri javno govorili, kako delujejo za dobro vseh nas - pa nas njihovi izleti v bifeje in "bifepolitika po kranjsko" stanejo ugleda. Ker smo postali znani po tem, da kranjska politika pač pade na raven bifejskega šanka....

Rad grem v bife. Rad se pogovarjam. Rad spijem kavo. Ampak "bifepolitike" pa ne maram!