Tiho so kot riti. Ker je matematika za vsakogar najprej usmerjena v izračun, ki se njemu izide. Zato molčijo o razbijanju naše občine, ki se ga je lotila političarka, ki je "za trening" skušala razbijati komunalno podjetje, nato se je lotila javnega zavoda. Vehementno in s premalo znanja, žal. In še z veliko osebno prtljago zraven. Ko je ugotovila, da demokracija ni po njeni meri (preglasovali so jo...), se je odločila, da naredi nekaj kjer je ne bo nihče preglasoval. Še več: še na spletu ne bo dovolila drugačnih mnenj, nikar nasprotovanj. In zato briše vse, kar ji ni všeč.

Trma je v devetih letih o Kranju povedala več kot katerikoli medij. Mi smo bili tisti, ki nas ni bilo mogoče utišati, niti kupiti. Pa dopuščamo tudi povsem drugačna mnenja: da smo kupljeni, prodani in da smo neobjektivni ipd. Toda to ne spremeni dveh resnic: mesečno 100 000, skupaj skoraj 13 000 000 klikov. Toliko je bilo odločitev za Trmo. Kakršnakoli že je.

Mestna politika je trgovina: daj mi to in dobiš to. Kdor misli drugače, je v zmoti. Toda, ko kdo hoče razbiti občino kjer je bil izvoljen in kjer prejema sejnino ob vseh občanov, je stopil na drugo stran. Kdor o tem molči in na tihem zopet trguje: če molčim, je dobro za tole....če ne molčim, dobim tole..je miselno na ravni političarke, ki je izgubila vso verodostojnost. Zato je prav, da mi ne molčimo.

Kranj je skupnost ljudi, ki v njem živimo. V občini = v mestu in na podeželju. Lahko bi živeli bolje, lahko bi imeli boljšo oblast, lahko bi imeli boljše življenje, lahko...Toda: za to smo odgovorni sami. Ko volimo tiste, ki danes ne upajo javno črhniti o tem in v imenu ali geslu stranke veselo poudarjajo Kranj, moramo premisliti. Če nekomu stolček pomeni, da je treba neko občinio razbiti, je to legitimen cilj.

A doseganje tega cilja je odvisno od nas. Čez dve leti. Za Kranj!?