Nesmrtni komik in filmar Mel Brooks je v enem od svojih filmov, polnih satire in duhovitosti, enemu od junakov dal tale še bolj nesmrtni opis - ON JE V SVOJI VASI SVETOVNO ZNAN! Nikdar bolje opisan pojem slave, kajne?

Danes je pa svet globalna vas, splet pa dejansko smetišče in odlagališče vsega. Trmo najdete tam in danes smo "iz svoje vasi" prestopili v širši okvir. Eden najbolj branih medijev v Sloveniji je povzel našo zgodbo, tudi fotografije....No, nismo se zbudili "meter višji" (pa bi to tudi kdo privoščil), smo pa po desetih letih res napravili nekaj, kar je vredno povzemanja, posnemanja.

Tragika tega pa je, da bi v neki drugi državi vendarle ljudje zvedeli po čem letujejo v državni vili tisti, ki jo naj bi po tržni ceni najeli. Kajti tega brez računov ne vemo. In predsednik vlade bi dejansko pridobil na ugledu, če bi poskrbel, da bi bilo vse jasno, nesporno, transparentno. Ker nikdar nismo trdili, da je kaj narobe, da kdo goljufa in vilo dobi po nižji ceni od kakih 15 000 na teden s hrano vred! Smo pa opozorili, da je v luči primera bivše ministrice lahko higienično. A treba je vedeti: šef Brda, ki dejansko upravlja državno vilo, je eden najbolj tesnih sodelavcev predsednika vlade....

SMO TOREJ S TO ZGODBO V SVOJI VASI SVETOVNO ZNANI? Ni pomembno. Zagotovo pa smo prodrli vsaj danes med najbolj brane slovenske medije. Osebno čutim zadovoljstvo, ker tole pa berejo zagotovo tudi moji nekdanji šefi na Dnevniku. Nekoč so mi nekateri med njimi iz dneva v dan dopovedovali, da sem zanič. Danes ima Trma 4000 obiskovalcev, samo blejsko zgodbo sao kliknili 10 000 krat. Zdaj jo je povzel še medij, ki je na spletu izredno bran po uradnih podatkih.

Trma Slovenijo drma? No, ja....kako že pravimo: lastna hvala se....

Miran Šubic univ. dipl. novinar - nezaposlen, a ne brezposelen