Gospod Marko Čehovin nima lahke službe. Ker mora ukrepati potem, ko ljudje pokažemo nezadovoljstvo. Ker mora oceniti, ali je to nezadovoljstvo le kaprica posameznika ali kaj več. Zato je v naši zgodbi na koncu odigral v teh dneh vlogo tistega velikonočnega zajčka, ki tako razveseli otroke, ko ga najdejo.

Mi smo našli zajčka in še kaj v - košu za odpadke. Tudi pasje. Trma ne izbira velikih in malih tem in tudi nič kaj ne ovinkarimo: če je gospod Čehovin poklican in plačan, da reši problem - prosim, izvolite! In če so sprva na občini s koši za pasje iztrebke še malo ovinkarili, je učinek točno tak kot ga pričakujemo od ljudi, ki so odgovorni za to, da občina deluje. Dva koša sta nazaj.

Ker nočemo delati vtisa, da imamo večjo težo od dejanske, je pravšnje sporočilo bralcem in občanom in uradnikom in vsem nam preprosto: problemi vsakdana v Kranju so problemi ljudi. Ne tistih, ki so na stolček posadili župana Rakovca, ne tistih, ki so bili ali so proti njemu. Gre za vse ljudi in vsak problem.

Oblast je pojem, njena dejanja pa povsem oprijemljive posledice. Za pasjeljubce iz Bitenj (priznamo: omejene v svojih pogledih, hotenjih, zahtevah...) sta to dva (vrnjena) koša. Ki sta potrebna.

TRMA SE POD VSE TO PODPIŠE KOT MEDIJ, KI V KRANJU NEKAJ ŠTEJE. KOLIKO? DANES JE ODGOVOR PREPROST - DVA KOŠA.