Šala s kranjske politične scene je takale: "Kaj je spravilo narazen svetnice in svetnike in Zorana Stevanovića?" Odgovor: "Oblast, ki zahteva, da smo čim bolj narazen!" Ampak: čeprav je res vse tole le lokalna scena, na njej divijajo bitke in vojne, dogajajo se premiki, izdaje in predaje in še kaj. Ko je nek mestni svetnik nedavno tega napadel kolegice iz drugih strank in list, ker so si drznile povedati javno, kaj si mislijo o njegovem "izzivanju virusa", je nakazal še eno plat kranjske lokalne politične scene: ženske v politiki naj bi v glavnem pristikale na tipke kot hočejo moški. Če si upam zapisati, da malo poznam ustroj svetniških skupin, potem je pri SDS jasno od nekdaj vse (od Janše navzdol je sistem delovanja stranke enak - vodja odloča), pri SD tega ni ravno čutiti (nastopajo pa skupaj), v NSi je gospa Dolenčeva vsekakor tista, ki je vodilna in v LMŠ tudi ni nadrejenosti v klasični podobi! Pri Igorju Velovu je mogoče dobiti vtis, ki je na moč podoben listi Zoran Za Kranj: "one man band", tragičen lik ženske svetniške scene pa je tudi "prebegla" bivša predsednica SZNKS Damjana Piškur, ki je vsaj tako tiho kot je bil - na primer - Robert Kranjec. Logično: Boštjan Trilar in Boris Vehovec pač sodita v drugo kategorijo....

Barbara Gunčar je med ženskami posameznicami do zdaj skušala igrati najbolj vidno vlogo, oglašala se je Ana Štromajer z Levice, manj Andreja Kert in tudi Ana Pavlovski se je še kako znala zavzeti za nekaj, kar je ocenila kot potreben projekt (zbornik). Skoraj zanesljivo bomo to doživeli tudi od novih dveh samostojnih svetnic, ker senca ega predsednika svetniške skupine zdaj pada na druge.

Morda je vse tole pisanje "v prazno" komu smešno. Vsekakor pa ni smešno, če nek svetnik svoje kolegice napade na spletu, kolege pa prezre (si ne upa?noče?ne zmore?). To kaže na držo, ki jo konec koncev zastopa tudi župan Matjaž Rakovec: ni imenoval ženske za podžupanjo pa bi jo lahko! Prava moška družba torej tale naša kranjska politika kjer pa je vsa en "mačostil" dobil tako žensko klofuto, da peče kot hudič!

Virus nas je morda res spravil narazen (vse skupaj), a pri odločanju o naši prihodnosti v Kranju, bo treba stopiti skupaj. In z vsem spoštovanjem do žensk, ki prevladujejo številčno - drugače pa še ne!