Res je vse še odmaknjeno, a nikar biti naiven: v političnem zakulisju tudi v Kranju ni počitka. Ker tisti, ki so na oblasti delujejo pospešeno že dlje časa, je logično tudi dogajanje pri tistih, ki bodo skušali priti na oblast. Pri tem smo s Trmo odkrili kandidata, ki je sodelavec sedanjega župana - jutri pa mu bo lahko politični nasprotnik. Če....če ne bo kaj novega. In slutimo, da bo. Oziroma že je.

Preizkusni kamen razbijanja Kranja je dejansko razkritje politične poniglavosti. Kjer se vsi nekam potuhnjeno skrijejo (čast izjemam) pred tem, da bi rekli za kaj in koga so. No, v krajevnih skupnostih na obrobju bo to kmalu znano in jasno. Do takrat bosta dve političarki pač projekt nove občine predstavljali kot "široko pobudo". In nasprotniki bodo rekli, da "nihče ni za to".

Lahko smo zadovoljni: ob takih temah namreč branost Trme leti v nebo in to poletje je bilo resnično povsem v neskladju s poletno lenobo in mrtvilom. Tudi zato, ker se vedno najde kuhar, ki skuša skuhati kaj takega kot je kulinarično-ekološko-socialni dogodek, ki bo še nekaj časa buril duhove tudi zato, ker se zdi, da je mogoče neko zamisel dobesedno uničiti, če se tega lotijo ljudje, ki "niso z nogami na zemlji" kot se reče. Oziroma Ameriko odkrivajo potem, ko je bila že odkrita. Zato danes zaključujemo z novico, ki je ilustracija tega, česar v Kranju ne znamo, zmoremo, nočemo. Je res treba v Cleveland /ZDA/ vprašat, zakaj je to tam dogodek, pri nas pa vihamo nosove ob dogodku in dogodkih in posledicah, ki jih imamo pred nosom?

Dober tek! Pa ne pozabite: vremenska meteorološka politična napoved nam ponuja obilo dogajanja. V nekaj dneh bomo zvedeli ali politika v Ljubljani zna skuhati kaj takega kar bomo v Kranju morali "dol požreti"! Je slab ali dober znak molk tistih, ki tako ljubijo Kranj in Kranjčanke in Kranjčane - če jim verjameš na besedo?

Drznem si zapisati, da smo del ekipe vremenoslovcev tudi "trmatorji" - tisti, ki Trmo pišemo in vsi, ki jo beremo...!

Miran Šubic, urednik