Mateje Udovč nisem volil. Je ne bom volil. Ker je karikatura "moje poslanke". Ko sem jo na javni novinarski konferenci vprašal, zakaj je gradivo o novi bodoči občini na severu Kranja dejansko tudi njena "reklama" (dve strani o liku in delu poslanke je preveč celo za vsega vajeno sedmo silo), je skočila kot bi jo s kropom polil! Da pri novi občini ni nič politike, za ljudi gre...

Potem je obljubila, da bo doselgjiva za vprašanja o usodi njene pobude. In umolknila. Zlagala se je, ker pač ostaja pri starem modelu preizkušenih političnih praks: kar je neugodnih vprašanj, jih je bolje prezreti. Ko pa je treba nabrati politične točke, takrat pa dve strani življenjepisa o tem, kako uspešna sem in kako se trudim...

Pa pustimo poslanko, da izpelje kar se je namenila. Zdi se, da se pobudnica - kranjska mestna svetnica - zaveda, da je "vroč kostanj" zdaj lepo dala drugim (poslanki, nekaterim "njenim fantom" kot jih imenuje ipd., pristašem nove občine..). Njena politična kariera v Kranju je "pretekli čas" (če jo je sploh kaj bilo), prihodnost pa na Mlaki in v okolici. Tudi to je slika in prilika Kranja danes kjer pa seveda ne navijamo za nikogar kot za kakšnega "odrešitelja" pa naj bo župan ali ša šele kandidat ali pa še to ne.

Vse je politika: boj za in boj proti novi občini v Kranju je politična zadeva. Problem je, če to znamo razumeti. Trma je proti novi občini, ker Kranj lahko tako kot je doseže veliko. Toda: nikdar ne bi nikomur odrekli drugačnih ciljev in načrtov. Ko pa jih kot otroke zasačimo pri prvem "skrivnem sestanku" in ko glavna pobudnica ni kos komuniciranju z javnostmi, se zamislimo.

Mimogrede: je že kdo videl tekst pobude za novo občino? Sta ga političarki predstavili tistim, ki naj bi za to (po njunem) tako enotno glasovali? Ali komurkoli drugemu? Ne.

Je potem čudno, če poslanka skoči pokonci in začne zatrjevati (pomislite!!!), da vse to ni politika....? V štirih letih se ni naučila nič. Ali pa se vsaj dela, da se ni. Ampak: Trma Kranj drma.