Poletno gledališče prazno. Poletnega dogajanja ne bo ali pa ne vemo zanj. Vsi ljudje v zavodu pa lepo "delajo" - le kaj? Dogajanja od marca praktično ni, kaj so pripravili za čas po najhujšem z virusom? Kje bodo dogodki, ki bi v to prazno mestno jedro privabili vsaj koga? Kdo to ve in zakaj nam ne pove?

Med tem, ko se je politika mučila z direktorjem (kaj je delal on te mesece???) in je končno dojel, da mu je čas potekel, je zavod deloval. Kaj so tržili? Kakšne dogodke so pripravili? So poklicali v Kranj vsaj domače izvajalce? Bodo v poletnem gledališ'ču komorni dogodki oziroma predstave, ki ne potrebujejo hrumeče množice?

Klofuta vsem nam je zopet priletela: nič se ne ve in tudi ničesar ne bomo zvedeli....ali pač? Letos je namreč čas, ki bodo mnogi ostali doma, obiskovali Slovenijo in njene kraje. Ampak: s čim naj jih povabimo v Kranj? Razstavam vsa čast, ampak....ali si ne želimo poleti malo razvedrila, glasbe, kake monodrame, če že drugo ni mogoče?

Zdaj bodo vsi kazali drug na drugega: kaj bi morala občina in kaj zavod in kaj ta ali oni....Mizerija kranjske stvarnosti je v odgovoru: kaj ste počeli vse te mesece? Prejemali plače za to, da ste nam dokazali, da se nič ne da storiti?

Zavod za turizem in kulturo (kaj počnejo na tem področju je itak uganka...) je (p)ostal klavrna podoba razdalje med besedami in dejanji. Ne prvič, skoraj gotovo ne - zadnjič! Direktor, ki je med svoje zmage štel štetje korejskih turistov, ki so v Kranju le prespali, je zgodovina. Kaj je stvarnost?

Dolgcajt!!!!!