V nogometnem klubu je završalo, najava moje kandidature je bila na Trmi najbolj brana novica dolgo časa nazaj. Znani in neznani me sprašujejo: kaj ti je tega treba?

NE NIČ MI NI TREBA, TREBA JE TRIGLAVU: KLUB S 560 000 EVRI DOLGA, KI GA SKRIVAJO PRED JAVNOSTJO, JE SEVEDA KRANJSKI. NE OD SKUPINE LJUDI, KI JE MORDA TA DOLG USTVARILA, DA BI S TRIGLAVOM GOSPODARILA. PREDSEDNIK, KI SI IZ TEGA PLAČUJE PLAČO, NE UPA POVEDATI, KAJ JE Z DOLGOM. KAJ JE NA IGRIŠČU, MU BODO DO KONCA POVEDALI DRUGI. A MNOGI SO MU ŽE: TRIGLAV JE DANES ODVISEN OD (POD)POVPREČNIH TUJCEV IN AGENTOV, KI S TEM SLUŽIJO. ALI V ŽEP DAJE ŠE KDO, KI JE ZA TO ODGOVOREN, PREPUŠČAM NJEMU.

Za kaj gre pri vsem tem? Gre za krizo vodenja. V Triglavu je zanesljivo ogromno dobrih delavcev, trenerjev ipd. O tem ne dvomim. A kriza vodenja je očitna, ker danes naš klub ni več pojem v Sloveniji po vzgoji lastnih igralcev ampak večinoma razpolagajo s tistimi, ki jih je ustvaril sistem, ki sem ga zasnoval s sodelavci do leta 2011. To je bil sistem selekcije in vzgoje, danes prevladuje trgovina. Kranjsko občino bi moralo skrbeti, kdo s klubom razpolaga in prihaja čas, ko jih bom to vprašal: razen če niso povezave s kranjsko oblastjo take, da za njih ne vemo oziroma, če nekdo ne odobrava početja s Triglavom in zato posadka v klubu počne kar hoče?

Zato moja kandidatura pomeni odziv na to, da so Triglav ugrabili. Nekoč so mi to kot vodilnemu v klubu očitali. Kasneje so mi zatrjevali, da je bil v Triglavu red in da se je napredek videl. Malo dam na to. Veliko pa na zapise kot je objavljeni prispevek Jalna Pokorna.

MOJA KANDIDATURA NI ŽELJA PO VLADANJU, PLAČI IPD. TEGA NE POTREBUJEM. ŽELIM PA DRUGAČEN TRIGLAV.

Miran Šubic