V trenutku sem se odločil, da s svojo kandidaturo opozorim na stanje v NK Triglav, ki ima pol milijona neznanega dolga neznanim upnikom. To ni kaka izmišljotina, to je podatek iz javnega revidiranega poročila. Kdo je ta denar porabil in za kaj, je vprašanje. Posebej zato, ker klub tudi športno tone na dno prve lige. Za to je po moji oceni vzrok sprememba identitete, ker v Triglav aumljivi agenti na sumljiv način vodijo igralce sumljive kakovosti - mnogi domači pa odpadejo. Triglav ima demokratično izvoljeno vodstvo, ki pa žal pomeni zaprto strukturo ljudi, ki nočejo pojasniti javnosti, kaj se s klubom, ki ni zasebna last, dogaja.

Moja namera se komu morda zdi čudna in prepričan sem, da bodo storili vse, da me od tega odvrnejo in da je sprememba nemogoča. Zato je moj poskus pravzaprav animacija Kranjčank in Kranjčanov, da se morda odločijo, ali želijo klub (v nogometu, košarki, vaterpolu...),ki nas povezuje! Za katerega smo pripravljeni kaj storiti. Navijači v Murski Soboti so za tekmo brez gledalcev kupili 10 000 vstopnic. Kakšna fantastična podpora....

V klubu ne vidim zaslužka zase, še manj pa kako drugo korist razen tega, da imamo prvoligaša kjer bodo igrali doma vzgojeni igralci in okrepitve, ki bodo magnet za gledalce. Verjamem, da to zanima malo ljudi, še manj jih je pripravljenih pomagati. ZATO ŠE NAPREJ PREDLAGAM, DA V ZNAK PODPORE SPREMEMBAM POŠILJATE ELEKTRONSKA SPOROČILA NA trma.sem@trma.si z naslednjo vsebino: ZA DRUGAČEN TRIGLAV!

Podpora spremembam ni nič drugega kot poskus, da v klubu zopet imamo jasen koncept, športno politiko, strokovno delo in pa seveda - kranjsko,gorenjsko,slovensko identiteto. Moja akcija je torej akcija, ki naj vse skupaj premakne iz vzorca ozke skupine ljudi, ki obvladuje vse in se boji navijačem sporočiti, kaj delajo in kako.

Za drugačen Triglav torej....