Najprej: zadnja leta je premalo prostora v kranjskih vrtcih. Pa imamo največjo vzgojno varstveno organizacijo v državi. Leta in leta smo o novih oddelkih govorili, zdaj so slednji dejstvo vsaj v šoli pri Prešernovem gaju in tudi v Zgornjih Bitnjah. Nismo krivični: problem so videli tudi v času prejšnjega župana, katerega ogledalo (ne)sposobnosti in političnega skrpucala je telovadnica v Stražišču...

Ne bomo v klubu oboževalcev novega župana, ki trdi, da bo vrtec v Bitnju milijon cenejši. To od njega hočemo in pričakujemo. Treba pa je vedeti in si zapomniti: stražiška polomija se je končala z izsiljeno sejo mestnega sveta, ki je od Trilarja že zahteval izračune, kako zgraditi ceneje....pa je obveljalo partnerstvo, drago kot hudič, ker je sedanji svetnik in prebivalec Stražišča in prej župan trdil, da Kranj nima denarja in je treba graditi dražje s partnerji. Vsako sejo čakamo, da bo zdaj zastavil vprašanje: "Kaj se je spremenilo, da se da graditi pri Žagarjevi šoli, da bo dograjen objekt pri Prešernovem gaju in vrtec v Bitnju!?" Trma ima odgovor vsaj takole: važno je kdo in ne kaj se je spremenilo! Kajti mestni svet je potrdil tako prejšnjo kot sedanjo odločitev. To je politika. Mestna blagajna pa je posledica te politike: kaj imamo v njej in kaj lahko zgradimo in kako nam bo bolje!

Včasih je bila mala šola. Zdaj je ni več, otroci gredo prej v pravo šolo. Mi smo hodili v Trilarjevo šolo: megalomanski projekti kot avtobusna postaja ipd. so bili plod politične spremembe smeri, ker je bil Trilar kot kandidat proti postaji, potem pa jo je kot župan videl na Zlatem polju. Kaj je povzročilo te zasuke? Denar. Naš denar. Ki prej ali slej odteče nekomu v žep. Zato teh naukov o gradnjah ne smemo pozabiti. Vsi imajo za podlago številke in evre.

Paziti je treba na tiste, ki pazijo na naš denar. Ni lahko. Trma je edini medij, ki je do zdaj uspel pokazati s prstom na početje politike pri takih naložbah. Zato nikdar za nobenega župana ali mestnega svetnika ali svetnico ne bomo dali roke v ogenj: vedno bomo sledili številkam. Ker nismo tisti občinski uradniki, ki morajo danes svetmnikom razlagati, da je belo črno...Jasli+mala šola so za nami!