Lepo je verjeti, da so načela in prepričanja neomajna, da se jih ne da kupiti. V politiki - tako nam razlaga na Trmi, ki je edina od vseh gorenjskih medijev "našla" poslanko - Mateja Udovč pravi, da se ni prodala za tiste poslanske plače, ki bi zmanjkale v družinskem proračunu, če bi šli na volitve, namesto da gre njena stranka v novo vlado. Zanjo seveda račun pride kasneje: pozitiven ali negativen. Kako je z evri, ki jih za svetniško glasovanje (ves čas mandata domala ni odprl ust, ker očitno nima dovoljenja...) v Kranju dobiva prebivalec Nakla, naš smučarski zgled in idol otrok? Ni veliko, človeka pa le veseli, kajne? Pa mu ne gledamo v denarnico dokler nam vsak dan (skupaj z ostalimi iz stranke, ki dela za ljudi....ha ha ha, ta je dobra) ne dopoveduje, da se prevara splača. In pisec teh vrstic je svojo ceno zvedel na trgu dela: ko ga je k sodelovanju povabil župan Kranja, je oddelal svoje - po dogovorjeni ceni. Z drobno razliko: v tem primeru je šel javno denar za vsem razvidne in znane storitve, politično prepričanje pač ni bilo del pogodbe....

Zato je seveda problem v tem, da vam nekdo trobi, da ne gre za to. Da so koristi nepomembne. Da je vse pač v idealih. A potem ravna ravno nasprotno in se razkrinka do konca. Zato je Trma dragocena za to okolje: mi pač priznamo svojo ceno, določa jo pa številka klikov in bralcev. In to je trenutno vredno suhega zlata. In če te pokličejo z nekega medija in ti rečejo, da bi radi, da zanje kaj napišeš, trg deluje. Jasno: ni naključij...vse ima neko povezavo, kajne?

Včeraj so naše medije preplavile novice o tem, kako tuje novinarske organizacije skrbi za naše novinarje. No, jaz pa sem 2013 dojel, kako našo stanovsko organizacijo (Društvo novinarjev Slovenije) skrbi za nekoga, ki se ga lotijo z ognjem kar doma, mu strežejo po življenju. Pa ni bil nihče nič ogorčen, eni so privoščili, blagor jim! Razlog je jasen: napadeni ni sodil v kasto tistih, ki so iz iste stanovske organizacije naredili to kar je - brezzobega tigra, ki rad ščiti tiste, ki so v upravnem odboru, glavnih medijih, političnem novinarstvu. Za vse ostale je manj posluha....Sem izstopil, že zdavnaj!

Zato bo Trma do konca gnala zgodbo o mestnem svetniku iz stranke, ki stalno kaže na druge in jim daje različne etikete - javno in k sreči posneto. Zato ne bomo odnehali dokler vsaj enega politika ne razgalimo s konkretnimi dokazi. To pa je naša potrditev, da vsak ima ceno: kolikšna je cena, gospod mestni svetnik&njegov predsednik&tisti, ki ga podpirate?