Ko je v bifeju kranjski politik začel pospravljati v največjem javnem podjetju, je to največ povedalo o njem samem. Ko se je ugriznil v jezik, ni odnehal. Tisti, ki ga poznajo, so na to stavili premoženje in žviljenje: konec koncev sam zase trdi, da se ni še nikdar opravičil. Zakaj bi se? Zdaj pa je zadeva postala mučna: politični peskovnik Kranja terja odziv. In to ne kogarkoli - županov. Kajti to, kar se dogaja s Komunalo, v Komunali, ob Komunali ipd., je absurd lokalne politike kjer pač ni meja in ovir, če nekoga obtožiš, da zlorablja kartico, če skličeš nezakonito skupščino ipd. Vse je dovoljeno, ker si pač lokalni politik, ki te je v Komunalo "poslal" tvoj župan in kolegi svetniki in svetnice.

Pravo je raztegljiv pojem: Pravica pa je ...sica, trdijo mnogi, ki jo skusijo. Ampak: bistveno je nekaj drugega in na to pozabljamo v tej žaloigri po kranjsko. Čez 10 dni prevzemajo župani Stevanovićevo vlogo. Ne sami od sebe, zakonito in brez ovir. Lahko spremenijo vse odločitve, lahko kadrujejo, lahko razpolagajo s Komunalo skladno s svojimi lastniškimi deleži - Kranj je glavni lastnik.

Tu nastopi Matjaž Rakovec, kranjski župan. Prepričani smo, da sicer že nastopa, a se do zdaj ni javno izpostavil. Ampak: naš kranjski mestni svetnik je direktorja, ki ga je predlagal naš župan, blatil, da zapravlja s kartico? Naš mestni svetnik je sklical skupščino v bifeju, da se mu (in nam) smejejo vsi. In nekje je zapik: plačniki položnic terjamo, da v Komunali ne stavkajo, da imajo legalnega in legitimnega direktorja, da niso poligon za izživljenja posameznikov četudi mestnih politikov. Za vse to bo imel Kranj čez dober teden vse mehanizme v rokah. In treba bo jasno odločiti. Ne proti ali za Berčona ali za in proti Stevanoviću. Treba bo vsem nam sporočiti, da je igric konec.

Je kranjska politika tega sposobna? Ravnali se bomo po županu, ki je prvi na vrsti za odgovore. Za način in delovanje in škodo pri dobrem imenu pa nas je v imenu svetnika Stevanovića sram. Ker to ni Kranj, ker to nismo mi. In če vsaka šola nekaj stane, je ta prekleto draga z vsaj eno dobro platjo: zdaj nam je jasno, kaj bi kdo s Kranjem počel, kakšne metode bi vladale.....Če je župan drugačen, potem bomo to videli, kajne?