Ali bo Igor Velov direktor mestne knjižnice, bo znano kmalu. Vsaka odločitev v zvezi z njim ni le kadrovska, je tudi politična. Ker je do zdaj nekoč neznani politik Mladi za Kranj zamenjal že vrsto strank in političnih prijateljev, je nekaj gotovo: trenutno sodi v "Trilarjev krog" in to seveda ni stalnica do konca tega sveta. Politika je umetnost možnega, kajne? Trma ima zanesljive podatke, da so že prenekateri mestni svetniki in svetnice izrazili odkrito ali prikrito željo, da bi postali...(različne funkcije znotraj MO Kranj)! Ker na koncu koncev (prosto po Velovu) vsi moramo nekaj dati v lonec ....

Sprenevedanje bi bilo, če bi spregledali politično plat zgodbe. O svojem kolegu svetniku bodo odločali tudi njegovi kolegi in kolegice. Njegovo prepričanje, da bi bil lahko tako direktor javnega zavoda kot mestni svetnik pa izpričuje nekaj: gre predvsem za politika, ki je do zdaj politične točke unovčil za funkcije od podžupana do državnega svetnika (igra glede njegove izvolitve pa je delo Boštjana Trilarja in sega v kako občino na obrobju Kranja...)!

Prepletenost politike in podjetništva je najbolje dokazal župan Matjaž Rakovec - le v obratni smeri. V politiko je prišel iz gospodarstva, mipa se dnevno soočamo z odlivi politikov v gospodarstvo (po možnosti državno, občinsko, javno...). In sproščeno je že javno priznal, da zna biti v gospodarstvu lažje kot v politiki....pa je uspešno vodil tak sistem kot je največja zavarovalnica pri nas! Zdaj bo tudi on pod drobnogledom glede odločanja o vodilnem v zelo pomembni javni ustanovi!

Treba je vedeti: zamenjava direktorja zavoda za turizem je imela podlago v njegovem delu, pri gasilcih je šlo za poskus, da bi bivši župan odrejal kadre sedanjemu, pri knjižnici pa je kadrovski rebus rešljiv, če dobro poznaš kranjsko politično sceno.

Trma napoveduje: za naš naslov ne bo 17 glasov....