Janez Janša ima težave z dopusti. Ne damo mu miru tečni novinarji. Trma je edini medij, ki je ugotovil, da je predsednik vlade dva tedna v dveh zaporednih poletjih bival kot gost v državni Vili Zlatorog na Bledu. In imel po ceniku okoli 25 000 evrov stroškov ali akih 6 svojih plač...Tam je bil z ožjo in širšo družino, računov pa nam država (=njegov politični sodelavec in direktor državnega javnega zavoda, ki upravlja vilo na Bledu) ne pokaže.

Med tem je Janez Janša v Budimpešti Miloradu Dodiku ipd. uglednim politikom razlagal o pomenu družine. Kako priročno: svojo povezanost na družino je izpričal s tem, da jih je povabil na dopust na Bled. Ali pa so oni povabili njega? Ali pa je vse to plačal nekdo tretji? Ali pa vsi mi? Tudi kuharja "po naročilu" in natakarja "ponaročilu". Za družino gre. Tokrat Janševo. V državni vili kjer je nesporno bivala.

Osebno me je sram sprenevdanja države (gospoda Marjana Hribarja). Če je namreč vse jasno in točno in plačano in zaračunano in....čemu skrivnosti? Čemu molk in odlašanje? So to tiste elementarne skrbi za družino, je to tisti primaren odnos do družine in njenega obstoja?

Marsikdo je prepričan, da gre pri vsem za politiko. Smola: Trma ne sodi v naše trenutne medijske okvire, ki so prav tako sramotna okoliščina (z leve in desne) kot je sramotno to, da gre pri vsem skupaj za - račune. O plačanem dopustu predsednika vlade, njegove soproge, otrok, sestre, svaka ali kdorkoli je že tam pod blagovno znamko Janša&družina bil.

Res je, v Budimpešti se niso motili: družina je izrednega pomena. Zato z računi na plan, poglavar družine!

Miran Šubic, urednik Trma.si