Ko človek prebere, kaj si je (zopet) zamislila Barbara Gunčar, se nasmeje. Je mogoče, da pobudnica nove občine ne pozna osnovnih predpisov, zakonov? In zahteva "do pomladi" nekaj kar sicer traja leta, ker je to pač proces (lahko bi bil hitrejši, toda...) na državni ravni. Ne na občinski! Torej je zgrešila vsebino, naslov ipd. kot se seveda ne zgodi prvič, ko snovalka nove občine želi urejati stvari v občini, ki (n)je ne mara več...

Če bi bili vrtički res "izmenjava sadik" in še kar je napleteničila političarka, ga ne bi bilo, ki bi bil proti. Toda po drugi plati pravi naša političarka z Mlake, da bodo v novi občini na severu Kranja gradili na turizmu. Po vaseh, jasno. Morda bodo celo omogočili taka vrtičkarska skrpucala kot jih imamo v Kranju kjer se prejšnje oblasti niso vtikale v početje, ki bolj škodi naravi kot bi si mi vsi želeli. Vsak vrtiček je poseg v okolje, če nastane na kmetijski zemlji, ki naj bi nas hranila drugače kot s solato, lesenimi lopami in ograjami ipd.

Kranj tega področja še ni uredil. Dve najemodajalki vrtičkov sta poskušali preprečiti, da končno ukrepajo pristojni. Ne zaradi nagajanja komurkoli, zaradi reda. Tega si tako želimo, dokler nas ne "udari po glavi". Bistvo ograj je v glavah: le kakšna je ta oblast, ki mi ne pusti vrtnariti in posedati v naravi tam kjer je plodna kmetijska zemlja!?

Tragično je, če političarke a la pobudnica nove občine, zlorabijo ljudi na račun svoje nevednosti. Kajti urejena mesta najdejo prostor tudi za vrtičke, ki imajo mnoge dobre lastnosti. Če drugega ne, so v Kranju začeli to področje vsaj zaznavati, če ne urejati.

Kdor pa misli ali je prepričan, da so vrtički taki kot so potrebni, naj se sprehodi proti Čirčam. Pa še kam. Svetujemo tudi političarki...