Nikomur ne gre očitati dobrih namenov, a pot v pekel je tlakovana prav z njimi! Tudi v Kranju kjer sicer v podjetniški pobudi nove igralnice z avtomati ni treba videti pekla pač pa čisto vsakdanje koristoljubne namene. Kdo jih ima in kakšni so, ne vemo. Zvedeli pa smo, da je mestna politika zelo jasno in odločno proti. Za zdaj z omogočanjem častnega izhoda iz tega položaja županovi SD in njemu samemu: umik točke, ki po vsebini pomeni tudi posredno usmeritev neke oblasti...Pri tem je bilo omenjanje Nove Gorice prej sol na rano: kaj ima kranj s slovenskim Las Vegasom skupnega? Nič. Razen kandidature za evropsko prestolnico kulture kjer smo bili mi zadnji, oni so pa zmagali...

Igor Velov, Irena Dolenc, Bojan Homan, Lea Bidovec, Ana Černe....so v svojih razpravah izrazili vsaj dvom in to na razumen, zelo umirjen način. Preprosto pa je zmanjkal kdo, ki bi dal zadevi pravo ime vsemu kar igralništvo prinaša v Kranj. Pa ne, da bi nas vodili kakšni drugi nameni kot pa samo in zgolj: Kranj naj bi bil zeleno mesto s čudovito naravo in pogoji življenja - ne pa mesto igralnih avtomatov ipd.!

Je res pomembno, če bomo letno prejeli 100 ali 300 jurjev od igralničarjev, ki bodo vse dobičke odnesli v tujino kot tuji lastniki...? Je res to projekt za katerega se postavi oblast, ki poudarja druge vrednote, drugačen slog življenja, druge vsebine - od kulture, športa, čistega okolja? Trdim, da obstaja še kak drug interes ali računica in zato je dobro vedeti in videti, ali bo prišlo do "lomljenja rok" za igralnico v Tušu ali pa bo prevladalo stališče, ki se ga da strniti v tole: V IGRALNICAH DOBIVAJO SAMO LASTNIKI IN NIHČE DRUG!

Ne igralnici v Kranju!