Včeraj je minilo 8 let od napada na mojo družino, name. Bili smo žrtve požigalca, ki ga policija ni odkrila. V teh dneh beremo o odnosih mediji: oblast in nas presune, ko neznanec vrže gorečo steklenico v hišo občinske svetnice. Nasilje v vseh oblikah je postalo sredstvo za urejanje...česa?

Mestni svetnik Zoran Stevanović me je kot človeka in novinarja obkladal z vsemogočimi vzdevki. To sem vzel v zakup kot davek poklicu, ki sem si ga izbral. Ne vem, kdaj bo "nekizoran" nekje proti nekomu to mejo prestopil kot se je zgodilo z molotovko te dni. Je pa nesporno, da je svojo "molotovko" na spletu že vrgel. Bivši policist! Človek, ki je nekoč poklicno skrbel za red in za sodržavljane, bi jih danes - pa čeprav so to politični nasprotniki - tlačil v komoro? Kakšno? Plinsko ali kako drugo...ne vemo. Vemo pa, kaj je zapisal. In zato je o tem biti tiho vsaj tako nevarno kot je nevarno preživeti napad, ki ogroža življenje.

Kranjska politika ima k sreči zelo malo takih, ki sovražni govor jemljejo za sredstvo svojega političnega preživetja. Nekaj je absolutno prav: da prekoračitve plačajo. Da jih kazen udari v obliki spoznanja, da jim ni vse dovoljeno. V sredo bodo v mestni stavbi sedeli (virtualno ali pa v živo) tisti, ki bi druge tlačil v komoro....in tisti, ki se morajo tega braniti.

Nisem novinar, ki bi pisal o rožicah in čebelicah. A take nizkotnosti si ne bi nikdar privoščil. Sovražni govor namreč zadene prej ali slej vse. Bi se družina svetnika Ste4vanovića počutila dobro, če bi njihovemu očetu, možu nekdo na tak način želel...smrt? Izumrtje? Oprostite, molotovke letijo sem in tja! Če bomo dovolili, da ostanejo sredstvo za pridobitev oblasti, nam ne pomaga nobena resnica. Resnica se je v tem primeru že pokazala in dokazala.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar, ustanovitelj in urednik Trme