Zadoščenje je eno od občutij, ki so varljiva. Hitro se sprevržejo v kaj drugega. Mene bi v srednjem veku zažgali na grmadi kot čarovnika, ker sem predvidel, kaj se bo dogajalo v NK Triglav kamor smo davkoplačevalci "poslali" milijon za novo razsvetljavo, ki naj bi svetila ob novih zmagah Bena Fekonje&Siniše Brkića+vseh ostalih šefov Triglava! Ko sem kandidiral, je bil moj osnovni namen: pojasniti, kako lahko nek klub ima 600 000 evrov dolga, kako lahko uničuje lastno mladinsko šolo ipd. Izkazalo se je, da sem storil še premalo, da bi ljudje vedeli, da se je v Banja Luko (neupravičeno!!!) pošiljal denar, da so agentje plačevali za to, da so igrali podpovprečni igralci in smo posledično izpadli ipd. Ko je Beno Fekonja (njegova plača je bila po neuradnih, a zanesljivih podatkih primerljiva s plačami ministrov naše vlade...) ugotovil, da je bolje biti direktor kot predsednik, so našli Jureta Gortnarja. Scenarija skupščine kluba se ne bi sramovali mojstri stalinističnih metod, eno od ključnih vlog pa je odigral Gregor Stojanovič z naučenim dialogom hvalospeva pokončnosti novega predsednika. Zdaj slednji ocenjuje, da pokončnosti manjka Gregorju in ....

Kaj se ti mora zgoditi v glavi in srcu, da lasten klub odklopiš z interneta, ker si solastnik in direktor podjetja, ki mu to omogočaš? Podjetja, ki ogromno dela za občino+javne zavode in mu tako posredno omogočamo prihodke davkoplačevalci Kranja!? Ki je doma tako rekoč v občinski stavbi, žena enega vodilnih ljudi pa je občinska uradnica, ki deluje na področju - gospodarstva?! Kako odvisni so drugi (ki to plačajo) od podjetja, ki razpolaga s spletnimi temelji delovanja občine, zavodov? Se nam lahko kaj podobnega zgodi jutri, ker bo nekdo na nekoga jezen za manj banalne stvari kot je - kranjski "fuzbal"!? Kakšni ljudje so vodili klub in se še držijo funkcij kot klopje? Neuspeh je krut sodnik v športu, a Siniša Brkić še naprej "trguje" in v Kranj prihajajo res sumljivi nogometaši ? In Beno Fekonja se je skril za predsednika in bo še naprej na plačilnem seznamu potem, ko je kot predsednik (dokazano) zavozil vse: poslovno in športno!

Zdaj prihaja čas pranja umazanega perila, ki pa s Trmo nima nič. Mi smo opozarjali in opozarjamo na dejstva. Na posledice, ki v čudno luč (prosto po Marjanu Tkalcu) vržejo celo pridobitev, ki smo si jo v Kranju želeli desetletja! In čeprav se je oglasil tudi župan in čeprav je javno mnenje bolj ali manj znano, nekateri vztrajajo. Kaj je za tem, če ne osebni interesi?