Ko smo začeli pisati o UE Kranj, smo najprej bili deležni kakšnega anonimnega poduka, zakaj sta tako dobro sodelovala bivši župan in zdaj očitno bivši načelnik upravne enote. Ker pa Trma ni rumeni medij in nas ne zanimajo opravljanja, smo to lepo mirno odložili v "okrogli fascikel" ali koš po domače.

Potem smo trčili na gospoda načelnika in njegovo uradništvo večkrat. Nazadnje očitno tik pred njegovim odhodom, ko se je zgodilo nekaj kar v čudno luč (prosto po Marjanu Tkalcu) postavlja delovanje države v Kranju. Če smo pri vpogledih v dokumente "v javnem interesu" lahko laično ugotavljali, da smo na spolzkem terenu kjer nam tudi zdrsne, smo bili ob "scenariju dogodkov z uradno pošto" celo mi šokirani. Ni nobena skrivnost, da smo na UE postali pozorni, ko smo bili (točneje: Trmator...) deležni kake žaljive opazke na spletni strani kranjskega politika - podpisana pa je bila gospa, ki ga (sodeč po hvalnicah) obožuje in zato logično nismo ravno po njeni volji. In se je malo znesla...pa smo vprašali državo, če so to morda stališča še koga, ali samo gospe uradnice (v popoldanskem času je bila še podjetnica in je od istega politika prejela še kak priboljšek v evrih v okviru poslovnega sodelovanja). Gospod načelnik nas je lepo pomiril: ne ne, gospa v prostem času piše kar hoče...

Res je. Toda glej no glej naključje: na isti spletni strani se pojavi najava (zelo točna glede pošiljatelja in naslovnika) uradne pošte, ki je bila poslana od zdaj tako rekoč bivšega načelnika - Trmi. Uradno, jasno. Država, jasno. Načelnik, jasno. Vse po regelcih - le en problemček se pojavi: od kod na spletni strani politika informacija o uradnem dopisu UE nekemu državljanu? Kaj nimamo tajnosti pisem zajamčene našo ljubo ustavo?! Pa nismo povezovali v prazno, domnevali tjavendan: sama objava za nas sploh ni sporna, način pa še kako: kdo iz UE je imel dostop do pošte Trmi? Kdo je o njej lahko obvestil nekega tretjega? Ste morda pomislili na....ne, nikar, sploh ne! Mi smo zadevo prepustili UE, da nam odgovori, kako so ukrepali. Pa za povrh še policijo obvestili o sumih kaznivega dejanja. Pa še kdo bo tudi v tej zgodbi, brez skrbi.

Načelnik torej odhaja, portrjeno. Tudi to smo zvedeli in objavili prvi. Želimo mu vse dobro, dolg glede odgovorov pa ostaja. Zatorej velja: čakamo in dočakali bomo....Zato ne "zbogom" ampak "na svidenje"!