Ko smo do Katje Štruc iz kabineta župana prejeli obvestilo, smo se najprej vprašali: ali okoli njega obstajajo ljudje, ki mu namerno škodijo? Poudarjati, da bo odšel na Brdo poslušat ali predavat o navzkrižju interesov je kajpak spodbudilo "stampedo" odzivov: ALI NI BIL SAM V NEDELJO ZVEČER V NAVZKRIŽJU INETERSOV IN ŠE DOBRE VOLJE ZRAVEN!? Pa podžupan in šef SD v Kranju Janez Černe prav tako.

1.

Če je imel dogodek poslovno ozadje v pogodbi in potem računu, kdo je ali bo to plačal? Kajti zmagal je Matjaž Rakovec s svojimi kandidati in kandidati SD! Če bo šel račun na njihove naslove, to dejansko ničesar ne spremeni. V nedeljo je bil v njegovem lokalu kot gost=najemnik= plačnik, v ponedeljek mu je bil kot župan zopet nadrejen? Komu že...? Klemenu Malovrhu.

2.

Če je bil dogodek sponzoriran, bo to prav tako predmet preiskave. Kaj je imel pri tem direktor javnega zavoda, ki bi moral že včeraj odstopiti, je jasno: omogočil je sume korupcije med njim in županom in županovimi. Kajti tam je bil vesel tudi član nadzornega organa zavoda, obenem pa občinski uradnik Marko Čehovin. Kdo je torej premešal vse te vloge, odnose in razmerja?

3.

Dogodek se bo formalno zdaj moral "pokriti". Moralno pa se ga ne da. Ali bo imela KPK delo, bo lahko nbaš župan preveril kar jutri na Brdu. Zdrs javnega oznanjanja njegove prisotnosti je samo dokaz, kako zaslepljeno je ravnanje PR službe (kar žasl njegov kabinet je...) v prizadevanju, da bi kot nekoč Tita ali kogarkoli od veljakov enopartijskih sistemov tudi kranjskega župana vsak dan javnosti predstavili "v najboljši luči". Problem je v tem, da te pretirana hvala udari nazaj.

TRMA.SI NIKDAR NE MOLČI OB DEJANSKIH IN KONKRETNIH INFORMACIJAH O KOMURKOLI. ANONIMNE NAPADE POZNAMO IN OBSOJAMO. TOKRAT SMO POVSEM STVARNO DOGAJANJE PREVERILI IN GA ŠE PREVERJAMO. BISTVO PA JE V NEČEM DRUGEM IN JE SEVEDA POMEMBNO: ALI TI POLITIČNE ZMAGE NA VOLITVAH DOVOLJUJEJO TAKA POČETJA?

Miran Šubic, ne je3del, ne pil - ampak zraven bil...

4.

Vsak dan, ko je Klemen Malovrh kot podjetnik in gostitelj županove žurke še direktor javnega zavoda, je potrditev "biznisa" z županom, podžupanom, njegovo stranko, kampanjo "pa i šire" kot pravijo v tujini...Je to cena novega mandata?