Klemen Malovrh je v nedeljo bil v dvojni vlogi: nadzoroval je dogajanje v njegovem lokalu in obenem slavil svojega delodajalca, novega župana. Neokusen in možno koruptiven izbor lokala za slavje ob zmagi je samo še en dokaz, kako hitro oblast dejansko pomeni tudi podlago za "delamo kar hočemo"!

Matjaž Rakovec je v nedeljo bil v dvojni vlogi: slavil je nov mandat in skrbel za pijačo in jedačo in veselje kot naročnik ali sonaročnik. Če je vse naročila SD, je bil sonaročnik podžupan Janez Černe, ki je po polnoči tam slavil še rojstni dan - pišejo mediji...

Zdaj bo seveda stekla akcija "pokrivanja zadeve", ki jo je sprožil bralec Trme in je dokazana. Kaj je narobe, če sploh kaj - ne vemo. Vemo pa, da je bil izbor lokala neokusen prikaz "kaj nam pa morejo" ravnanja. In tega se je vedno treba bati, nanj opozoriti. Klemen Malovrh ni nobeno naključje, letno prejme njegov zavod preko milijona evrov javnega denarja. Vprašanja, ki še ostajajo: kaj se je zgodilo z denarjem, ki ni bil porabljen v času imejitev zaradi virusa? Direktor je že enkrat Trmi pojasnil, da tiste razlike zavod sploh prejel ni. Kje je o(b)stala?

Računi se vedno najdejo. Ampak v grlu se ti zatakne, če morda pomisliš, da si šel slavit svojega župana pa je bilo okolje "komntaminirano" s sumom korupcije. Naključij pač tukaj ni: slaviti bogato v lolalu svojega podrejenega je neokusno, morda tudi kopruptivno.

Trma. si je medij, ki na kakovostne informacije reagira kakovostno: preverimo jih. In zato je fino in fajn, da smo Rakovčeve spremljali po prvem in drugem krogu, a nismo nagnili kozarčka niti pojedli grižljaja. Da se ne bi zdaj nam zataknil v grlu, kajne?

Zgodba je značilno kranjska in je nevredna 71% tistih, ki so obkrožili starega novega župana. Klemen Malovrh, ki je ponudil svoj lokal ali pa ni mogel odreči županu in "partiji", bi moral biti jutri bivši direktor javnega zavoda. Zato, ker je svojo javno funkcijo še enkrat umazal z zasebnim biznisom. Pirčakujemo novo pohvalo, ker za tak posel sta vedno dva.

Miran Šubic, ki me je malo sram cene za udobje v županovi senci.Moja je višja, no....najvišja, kajne?