Tomaž Štefe bo očitno moral s stolčka kamor ga je posadil Boštjan Trilar. Vmes pa se je seveda "zgodila stranka skrbnikov javnega denarja" oziroma Več za Kranj. In v času njenega razcveta, je mižal predsednik sveta zavoda Rok Pintar, politični funkcionar Več za Kranj. Ni ga zanimalo, kako direktor deluje na področju javnih naročil, ki so posebej pritegnila Boštjana Trilarja, ko je postal bivši župan - prej pa vsaj v zavodu kjer sveti kranjski turizem, niti ne. In Aljaž Primožič, prav tako politik IO več za Kranj, je pridno pošiljal račune zavodu kjer je direktor zdaj priznal, da v dveh letih na vsaj dveh področjih ni izvedel postopkov javnega naročanja. Obseg poslov pa je lepo razdrobil....

Kdo je že komu očital javno "drobljenje javnih naročil"? Bivši župan temu županu. Kako ne, ko pa je omogočil drobljenje "svojemu izbrancu", direktorju našega turizma in kulture! Zato slednji ni uspel, hotel, zmogel pokazati javnih dokumentov o javni porabi javnega denarja. In tega ni uspel storiti niti na seji sveta zavoda, ki je trajala šest ur...

Ko je naročil in plačal, da so v prostorih zavoda prestavljali mize in omare po "fengšui" metodi, je bilo to komu morda zabavno, plačali smo mi. Ko je za javno delako izjavil, da ji ni mogel preprečiti obilice dela, ki ga je opravila - kazen smo plačali mi - je bilo že tragično. Ko nam je dopovedoval, kako uspešen je in kako cveti kranjski turizem pa je bilo to že groteksno: kako uspešen je v tem mesecu, ko v bližnjem hotelu ne prespi vsak dan poln avtobus ali dva azijskih gostov?

Kranjski javni zavodi so veliki porabniki denarja. Javnega denarja. In med tem, ko eni z bolj ali manj pičlimi sredstvi (Zavod za šport, na primer) imajo kaj pokazati, je zavod za turizem in kulturo že dolgo tudi prizorišče notranjih spopadov in boja za oblast in očitno tudi pravi poligon za delovanje na robu ali onkraj roba zakona.

Gospod Štefe je prijazen človek, pod to se podpišemo. A to ne more biti krinka za početje, ki je silno neprijazno do mestne blagajne. Veseli bomo, če bo dokazal, da so vse nepravilnosti "politična gonja" (kot se že trudi) in da je - na primer - javna naročila drobil, ker ga je tako naučil....no, ja!

ps

Varuhi javnega interesa in javnega denarja, zdaj pa le kak oglas v časopis ipd. Je primerna tema!