Ko je urednik Trme odhajal z Dnevnika, je v začetku 2019 poskusil objaviti zgodbo, ki zdaj dobiva epilog: o tem, kaj je počel prejšnji župan, da bi izsilil pogodbo za okoli 7 milijonov evrov. Urednica Vesna Vaupotič je objavo zavrnila, ker "to ni nič posebnega". Uredniški presoji dopisnik ne more oporekati, zelo verjetno je bil tudi članek slab ipd. Objavljen ni bil nikdar, to pa drži!

Zdaj se je izkazalo, da je zgodba držala takrat in drži zdaj - na žalost! In da je še kako posebna: ker daje slutiti marsikaj, a z dejstvi potrjuje zavajanje politika o tem, kako je rešil nek problem. Kajti nobena skrivnost ni, da so Kranjčani v okolici šole ponoreli tudi zaradi arogance župana in takratne oblasti! Zdaj bi - da bi osrečili koga iz kranjske politike - morali hvaliti župana, ki je "trilarizem" razrešil, prihranil milijone, postavil temelje gradnje...Pa tega ne bomo storili. Naj zgrajena telovadnica in učilnice hvalijo same, do takrat pa velja nekaj drugega. Velja soočenje s početjem prejšnjega župana in njeggovih oprod (od politike do mestne uprave), ki so se rešitve problema lotiki najprej tako, da javnosti niso povedali, da rešitve (dovoljenja....)nimajo! To pa je sramota in to pa je zavajanje, ki ga je treba obelodaniti.

Podobno kot o tej klavrni zgodbi polomije neke politike smo pisali o urejanju zelenic na Trilar&Vehovec način. In tudi tam račun šele pride. Kot bo prej ali slej jasno, čemu je odhajajoči župan med vrati še pritisnil žig na pogodbo, ki zajema pozidavo Mlake. In tako dalje in tako naprej...Trma je ob tem seveda objavila še celo vrsto ekskluzivnih novic in zato smo pač brani kot Kranjčanke in Kranjčani ocenijo, da je treba klikniti na naš spletnik.

Če nas ne bi bilo, bi bilo mnogim oblastnikom lažje. Sedanjim? Zanimivo: nesporna opozicija žal ne opravlja dobro svoje vloge in potem Trma težje deluje - skupščine javnih podjetij po bifejih, sporni svetniki na sejah sveta ipd. lahko godijo samo obstoječi oblasti. Kajti tudi med tistimi, ki danes so oblast, jih ne manjka takih, ki bi Trmo ukinili. Takoj!

Pa so to le naše ocene in občutja in izpeljave (ali kot bi rekel najboljši pravnik kranjske politike - manipulacije). Priznamo, tudi taka ocena je na mestu in možna. In se ozremo spodaj na stran Trme in se zgrozimo: 12 000 000 klikov!? In gremo mirno spat oziroma budno delamo naprej!