Lea Bidovec, Lea Zupan, dr. Neven Polajnar, (sporni) Robert Kranjec, Tanja Graonja Krstev in Zoran Stevanović kot predsednik - to je Zoran za Kranj. Če bi verjeli samohvali, delajo samo in zgolj za ljudi. Pa vzemimo dobrohotno tudi to, politika veliko prenese: kakšen je rezultat? Kaj je največja (skupaj s SDS) svetniška skupina sporočila Kranjčankam in Kranjčanom v "aferi Komunala"? Smo morda od pravnice Tanje, podjetnice Lee, politologa Nevena dobili dokaze, papirje za gonjo, ki je sicer izpostavila enega in edineg, predsednika Zorana? Smo bili deležni kakovostne razprave, argumentov, dokumentov, pojasnil? Smo morda dobili kaj drugega kot namige, dozdevne naveze ipd.? Smo: debelo laž o tem, kako direktor Komunale zapravlja....Očitki tudi od politikov niso kar tako: nekaj povedo o domnevnem kršitelju, a precej tudi o tistih, ki očitke delijo! In zato je seveda Zoran Stevanović počel lahko vse kar je hotel. Ker ima 5 rok, ki vedno ubogljivo pritisnejo tipko in so tiho kot ...., ko teče razprava v mestnem svetu! Zato početje Zorana Stevanovića ni neko soliranje: ima podporo in to je treba vedeti!

Kaj se je zgodilo v resnici? Da so težave v Komunali, čivkajo vrabci na strehi. Ampak: je za to mogoče zdaj okriviti človeka, ki tam ni niti 5 mesecev in lepo mirno pustiti pri miru tiste pred njim, ki so dejansko to zakuhali, ker so dvignili stroške dela za 700 000 in ne plačali najnižje plačanih kot to veleva zakon in obenem zaposlili malo morje prisklednikov, da o 50 000 vredni svetovalki ne pišemo? Je morda direktor postal moteč, ker nia zaposlil koga, ki se je skliceval na "pogovor s Stevanovićem"? Je morda moteče to, da je odpovedal sodelovanje podjetju mestne svetnice, ki je vehementno od njega terjala javno ukrepe pa je enega že storil: znižal je stroške, ker njenih storitev ne potrebuje več?

Še enkrat: kranjska Komunala je z "bifepolitiko" dosegla dno dna. Podjetje z milijonskim prometom in nekaj sto zaposlenimi si tega ne zasluži. Na koncu je stanje začel urejati nekdo, ki na krilih demagogije, praznih puhlic in samohvale leti visoko, a ga je sodišče prizemljilo na moč zgovorno. In ne trdimo, da ni opozoril na marsikaj tudi opravičeno - le legitimnosti za to ob vsej polomiji nima več.

Gospod mestni svetnik, odstopite iz Komunale in razmislite o svojem delovanju "za Kranj". Kajti na podlagi dejstev, se je Kranj obrnil proti vam. Ne osebno, proti vašim dejanjem!