"Kranj je dobil pomembno bitko v Ljubljani. Državni zbor je preprečil nadaljevanje projekta, ki predvsem ni imel vsebine niti realne podlage. Gre za razumno odločitev, ki za Kranj pomeni - razvoj. Seveda pa mora vsakdo v politiki take odločitve sprejeti, ko so zanj dobre in ko so zanj slabe in prevzeti odgovornost. Vesel sem podpore 51 glasov, ker je to dokaz, da Kranj ima neko težo, veljavo v slovenskem prostoru!"

Tole nam je kranjski župan povedal po glasovanju in ob tem umirjeno dodal, da ni razlogov za kako slavje, je pa občutek zmage vedno dober. Točno tako. Kranj so samo skušali ustaviti in razbiti in to je počela največja, vladna stranka skupaj z eno, ki je dobesedno samo še ostanek ostakov. Tudi za SDS in SMC je ta odločitev zgovoren dokaz, da strankokracija vendarle ne zmaga vedno. Ravnanje NSi in še koga je tudi dejanje zdravega razuma pred politično zaplankanostjo.

In jutri bomo Kranj seveda živeli kot ga živimo vedno tisti, ki ga imamo radi. Da bo morda še kdo kdaj poskušal s kako novo občino, ni nič narobe. Narobe pa je, če se skozi to začuti egoizem - človeški, političen in še kakšen. Zmaga torej ni udarec za ljudi, ki - čeprav v manjšini - vidijo sebe v novi občini. Je pa jasna zaveza, da jih je treba slišati tako kot vse ostale. In če smo se česa naučili, smo se spoznanja, da obrobje mesta terja več kot so dobili do zdaj. Izziv po zmagi je na dlani.

Miran Šubic, Kranjčan

ps

Trma danes posveča kar zgodovinski bitki za Kranj kar največ prostora. V našem slogu, seveda. Sam osebno nisem niti sekunde dvomil v enoten Kranj in sem novinarsko skušal pridobiti informacije tudi od tistih, ki so razbijali Kranj in ga morda še želijo: VSI NAJ VEDO, DA BRANKO GRIMS, BARBARA GUNČAR, ZORAN STEVANOVIĆ, BOŠTJAN TRILAR NA VPRAŠANJA NISO ODGOVORILI (NE PRVIČ). KER TRMA ZANJE NI DOVOLJ POMEMBEN MEDIJ IN KER MENE NE MARAJO? ODGOVOR: 51 PROTI 34 ZA KRANJ. ZAME KOT KRANJČANA.

M.Š.