Tole je iz pesmi Vaterpolisti Lačnega Franza. Vaterpolist po duši in športni zgodovini je Tadej Peranovič. Kot veliki šef zaprtih bifejev v Športnem centru nam ni odgovoril kot je bil vprašan, ampak nam je dal -delo. Pa smo odgovore našli skladno z napotki. Kot je on našel najemnika glavnega lokala. Mimogrede: morda ne veste, da je zelo pomemben funkcionar v evropskem vaterpolu naš župan Matjaž Rakovec in je zato seveda izbor Tadeja Peranoviča za direktorja zaprtih bifejev - naključje?

Da se mu ni zdelo vredno odgovoriti, je ugibanje. Raje nam je "dal lekcijo", ki je logična: če nas lahko njegov gospodar izobči z liste novinarjev, ki prejemajo uradna obvestila - kaj bi se trudil z odgovori on? Pa smo jih našli kot nam je dal navodila in ugotovili nekaj, kar pa je dejstvo: vsi lokali v Športnem centru so zaprti, vsaj trije kak mesec pred sezono nimajo najemnikov. Eden ga ima, a je takoj po začetku obratovanja v brunarici zagorelo....

Mi vemo, da pozimi medo spi v brlogu in kuri pridobljeno mast namesto hrane, da preživi. Kaj je pozimi delal Tadej Peranovič pa ne vemo - pač pa vidimo. Najemnike lokalov je začel izbirati tako, da se je zalomilo. Ali pa je to pravočasno? Prepuščamo nadzornikom oziroma svetu zavoda. A nič ni prepuščeno naključju: na čelu zavoda je mestni svetnik tiste stranke, ki ima vodjo, ki je "sluga pokoren" županu. Pa je krog sklenjen, kajne?

Zato ni pomembno, ali mi naredimo nekaj dela več. Pomembno je, kaj dejansko je v Športnem centru kjer je odgovoren Tadej Peranovič. Zato se strinjamo: odgovori, ki jih pošilja so pač njegovo ogledalo. Pa ne samo njegovo, tudi ogledalo njegovih gospodarjev.

Opomba: vse to in vse te mi plačamo. Iz naših žepov.

Miran Šubic, ki bi spli kavico, če bi jo lahko....