Župan vse podpiše. In posredno gre njegova roka v mojo denarnico. Tudi, ko podpiše pogodbo, ki sem jo oddelal do centa. In ni bila ne podaljšana, ne "drobljenje javnega naročila", ne....Bila je pač (to je pa treba priznati) del sistema, ki ga je predpisala država za izbor izvajalcev storitev kadar gre za javni denar. Ključno: kaj je bilo za to narejenega?

Župana Trilar&Bogataj sta podpisala milijonske pogodbe, ki so se izkazale (pravnomočno, ne po bifejih) za nezakonite - eden nam je poveča stroške za urejanje zelenic, drugi je spodil dimnikarja, da smo ga plačali noro, ko je dobil vse spore. Takole na prst, skupaj: več kot 3 000 000 ali dva vrtca v Bitnjah ali ena telovadnica z učilnicami Žagarjeve šole.

Oba župana do zdaj nista podala niti ene izjave javnosti, davkoplačevalcem in sta se lepo izmuznila odgovornosti, ki ni nič politična, ampak osebna. Novi župan je v precepu, kako dokazati in pokazati drugačnost - če bo zelenice pometel pod preprogo kot mu posredno narekuje mestni svet, bo morda kje imel politični mir ali kak glas podpore več ali....Če pa bo ukrepal (kot mu tudi prepušča mestni svet), bo prej ali slej zadeva pristala v drugih, sodnih mlinih.

Župan z vsako odločitvijo seže v moj žep. Kako sem "znorel", ko so mi začeli dopovedovati, kako imamo v Kranju poceni mestni promet!? Halooooo?! Vse, česar ne plačamo prevozniku, mu plača občina iz proračuna. Torej: prevoz ni nič poceni, le občina nadomešča mojo denarnico...začasno.

Župan ima torej posredno rokona moji denarnici, a mi vsi gledamo, kako varuje tisto bolj zajetno, občinsko, pred zmikavti za zelenice, dimnikarje, poravnave, partnmerstva ipd. Ker so tam izgube dokazano velike.

Torej, gospod župan: roka je vaša....