Tole je novo poglavje o tem, ali bo Alenka Bratušek javnosti odgovorila, ali ne. Postopek poteka po zakonodaji naše države, ali pa je bilo ravnanje zakonito s strani ministrice, bomo še spraševali. Njen odziv je jasen: vprašanj Trma.si ne dovoli (več). V začetku julija je bila razkrinkana kot neplačnica prispevka, ki ga je plačala po objavi na Trma.si. Njen osebni odziv je tale:

Na osebni ravni je Alenka Bratušek skušala diskreditirati urednika Trma. si: NIKDAR NISEM BIL LASTNIK IN NISEM LASTNIK..." je izjava MIRANA ŠUBICA, a razširjena povezava pripelje do takih laži ipd., ki bodo še predmet postopkov (zato so nekateri podatki zakriti):

Ministrica slovenske vlade Alenka Bratušek je izvedla oseben napad in pritisk na novinarja s širitvijo novih laži. MIRAN ŠUBIC NI BIL NIKDAR IN TUDI NI V NOBENEM KAZENSKEM POSTOPKU V NOBENI ZADEVI. Da pa je ministrica širila laži in obrekovanja ipd.,dokazuje tudi tale povzetek, ki je lahko komu smešen, a posega v zasebnost urednika Trma.si

Ministrica do danes ni demantirala niti ene besedice ali navedbe na Trma.si. Zato pa je z razširjanjem (medij, ki ga je uporabila sicer dokaj dosledno "črni" njenega šefa Roberta Goloba kar kaže na to, da je uporabila vsa orožja, da bi se lotila Mirana Šubica zasebno....).

Državni sekretar Jernej Pavlič je izkazano vpogledoval in prirejal elektronsko pošto Mirana Šubica oziroma uredništva Trma.si, ki zadeva ravnanja Alenke Bratušek. Čeprav ni naveden v organogramu MZI in vsekakor ni oseba zadolžena za stike z javnostjo, je "odstranjeval" priponke iz elektronske pošte. ZAKAJ JE TO POLITIČNI ZAUPNIK, SPREMLJEVALEC, SODELAVEC IPD. MINISTRICE POČEL, NE VEMO. A v naključja je težko verjeti, ker je isti politik in visok državni funkcionar kazensko ovadil TAKRATNEGA NOVINARJA DNEVNIKA MIRANA ŠUBICA, KI NAJ BI NEDOVOLJENO POSEGAL V NJEGOVO ZASEBNOST. NAPAKA: TOŽILSTVO JE PRAVNOMOČNO ZAVRGLO OVADBO!

Isti Pavlič je drugim novinarjem javno razlagal, kako bo....

Zadeva za novinarja ni bila nedolžna: lotil se me visok državni funkcionar in politik /takrat še SAB/, ki je o mojem "zločinu" prepričal Mirana Lesjaka, urednika Dnevnika. Slednji mi je zagrozil s prekinitvijo delovnega razmerja zaradi te "kršitve", ki sem jo seveda pojasnil njemu, Pavliču in - policiji. REZULTAT JE BIL TAKLE: NIČESAR NISEM ZAGREŠIL. Če ste mislili, da se mi je Lesjak potem vsaj opravičil, se motite. Pač pa se mi je opravičilo tožilstvo, ker me o zavrženi ovadbi ni obvestilo pravočasno. JERNEJ PAVLIČ PA ZDAJ TAKOLE POSEGA V ELEKTRONSKO POŠTO MIRANA ŠUBICA:

Ocenjujem, da gre za dokaj odkrite poskuse ustrahovanja novinarja ali vsaj pritiska nanj. Pri tem gre za napad na mojo zasebnost, ki z zadevo kršitev predpisov ministrice Bratuškove ni povezana (razen zanjo...). Dve aktivnosti dveh politikov sta za javnost INFORMACIJA O TEM, DA SE ME JE LOTIL SISTEM, DA SEM SOOČEN S HUDIMI LAŽMI IN DA MOJI ELEKTRONSKI POŠTI OČITNO SLEDI DRŽAVNI SEKRETAR MINISTRICE, KI NA VPRAŠANJA NE ODGOVARJA VEČ.....

Miran Šubic v letu 2023....v demokratični pravni državi Sloveniji....