Boljših odgovorov kot jih ima narava pač ni. Ščepec beline, ki je nekoč pomenila zimo in cvet, ki mu do konca decembra zima ni mogla do živega - to je prispodoba današnjega dne. Trma je prav taka: okoli nje je zima, Trma pa cveti. Nenavadno? Drugače? Izjemno? Ali le vsakdanje, ker je pač tak čas?

Točno pred enajstimi leti nisem filozofiral o tem. Trma je bila odgovor na to, da sem se prenehal ukvarjati s kranjskim nogometom in sem našel nekaj, kar mi je glede na desetletja novinarstva bilo blizu. Napisal sem lahko kar sem zmogel, hotel in znal.

1.

Trma je napredovala do 16 000 000 klikov (pa vsaj dve leti ni delovala).

2.

Trma nikdar ni reklamirala same sebe na noben (ne)komercialen način.

3.

Trma nikdar ni prejela niti enega centa pomoči, plačila, darila ipd. Enajst let jo ustvarjam "iz svojega žepa".

4.

Trma je edinstven spletnik v Sloveniji in glede na vsebino in okoliščine ima največ odziva med vsemi.

5.

Hvala vsem, ki jo berete in vsem, ki ji pomagate z informacijami, odzivi oziroma čemurkoli.

PONOS JE TISTO KAR ME NAVDAJA OB 16 MILIJONIH KLIKOV NA TRMA.SI. NAPISAL SEM KAKIH 10 TISOČ TEKSTOV ZA DNEVNIK IN NEDELJSKI. DOLGA LETA SEM BIL DEL EKIPE VALA 202, NEKAJ ČASA VODIL TELEVIZIJSKO NEDELJSKO VEČERNO ODDAJO. PISAL SEM ZA LEPO ŠTEVILO MEDIJEV V SLOVENIJI, BIL ZRAVEN PRI ROJSTVU RADIA KRANJ. NAREDIL SEM ENO KNJIGO, ŠE PRI KAKŠNI POMAGAL PRI ROJSTVU. ZAKAJ SEŠTEVEK? KER SEM TUDI NA VSE TO PONOSEN.

IMAM OGROMNO ZAMISLI, IDEJ. ŽELIM ŠE KAJ NAREDITI V ŽIVLJENJU. NEKAJ SE NE BO SPREMENILO: OD NIKOGAR NISEM ODVISEN IN NEIZMERNO SREČO IMAM, DA DELAM KAR HOČEM IN NE KAR HOČEJO.

TRMA JE FENOMEN KRANJA IN TEGA OKOLJA. TRMA JE IZJEMNA V SLOVENSKEM PROSTORU. ZAME DOVOLJ RAZLOGOV, DA JI NA DANAŠNJO OBLETNICO ROJSTVA ČESTITAM IN DAM NOVO POGLAVJE.