Da bi se v Sloveniji bali enega koncerta kjer pevec namenoma z ustaškim pozdravom privablja svojo publiko, je bosa. Mi se Thompsona ne bojimo kot se nismo bali italijanske brede in nermškega šarca (orožja okupatorjev Slovenije) in se danes ne bojimo ameriških letal, ki se zahvaljujejo našim medicinskim sestram...

Treba pa se je bati ministra. Našega. Ker zavedno ali nezavedno Hojs - hujska. K temu, da bo koncert hrvaškega pevca postal prireditev za opredelitev: mi ali oni, rdeči ali črni, ustaši ali partizani ipd. In to sredi Slovenije s hrvaškim pevcem, ki so mu vrata iz istih razlogov zaloputnili na "gnilem Zahodu" (Nemčija, Švica...). Izvoz njegovih pesmi je podlaga za hujskanje Slovenca proti Slovencu. Ker so bili ustaši "bratje po orožju" z našimi narodnimi izdajalci + tujimi okupatorji. Zato sem vedno za koncert, če je to znak odprte družbe kjer ustaški pozdrav ne bo zrušil države. A naš notranji minister uvaža tujega pevca za to, da bi razvnel strasti pri nas. Kaj bo, če se koncert izrodi v kakršenkoli obračun? Da bi ga preprečili, bo potrebna /tudi/ slovenska policija. Na moj račun, jasno. Paradoks: hrvaškega pevca prosutaških pesmi bo slovenska policija čuvala pred Slovenci, slednje pa pred drugimi Slovenci!?

Zblojenost oblasti, ki producira konflikte, ki novih generacij ne zanimajo niti toliko kot glasbeni talent hrvaškega provokatorja, je na dlani in vsem razvidna. Pomislite, da bi danes v Knin prišel npr. Peter Lovšin in prijavil koncert kjer bo pel - partizanske pesmi! In k temu dodal še kakšno iz Titovih časov, ko smo se zaklinjali nanj!?

Minister Hujskač torej skuša zgodovino spremeniti in prenoviti in obnoviti tako, da bo Za dom spremni slovenski pozdrav. Ali pa je morda že? Ker istemu ministru hodijo v državne objekte policije domači hujskači na obisk pa je tiho kot r.t!? Thompson lahko poje (???) kar hoče, ker nas to ne bo ne razžrlo in ne podrlo. To bomo storili sami oziroma to počne naša oblast. Tista, ki težko prenaša tudi Bandiero rosso, zlahka omogoča Za dom spremni. Kdo nas torej najbolj ločuje? Tisti, ki naj bi nas povezali.