Oprostite: to je bilo pa sranje! Z vso obzirnostjo ne gre drugače. Je to novoletni, silvesterski program nacionalne televizije? Je. Smo zopet dobili dokaz, kje je glavni problem osrednje medijske hiše? Smo.

Ko poslušam brehajočega lažnivca (v novinarskem smislu, ne osebnem), kako mi "prodaja" smučarske skoke, za to ni kriv niti zaslužen Janša, niti Fajonova ne. Ko mi 101. ponavljajo neko traparijo, tega ni ukazal Janša, tudi Fajonova ne. Ko zdaj gledam, kako so prej odmaknjeni glavni in prej glavni odmaknjeni, ugotavljam eno in isto: plačujem navadno (posebej novoletno) sranje! Neprofesionalnost, nesposobnost in večno jamranje, da ni denarja ipd. Voditelji, ki bi morali na čelu nositi Janševo sliko ali pa Fajonkino, saj je vseeno? ! To nam danes ponujajo za naše plačilo.

Nekoč sem sam bil del tega. Potisnjen sem bil v oddajo, ki bi bila danes (kot je bila takrat) na sporedu v nedeljo ob 20.00. "Prime time" kot se reče. O pripravah ne bi, o padajočih žarnicah s stropa ne bi, o svoji (ne)usposobljenosti ne bi. Pa bi moral: ker se ni nič spremenilo. Na bolje. Na slabše marsikaj.

Kot tv gledalec sem bil na Silvestrovo ponižan. Priznam: primerjal sem z oddajo pri sosedih in pomislil, da so oni svetlobna leta pred nami. Če ne verjamete, preverite. Ko pa sem gledal tu ubodo preproščino, ta primitivizem, to poceni "zajebancijo", me je bilo res sram.

Veste, kaj je bila "duhovitost", ki mi bo ostala v spominu? Ko je voditeljica rekla, da je njena največja želja, da bi ostalo kaj od večerje, ko pride domov. Najprej sem pogledal debelo, da taka norost, neumnost, podcenjevalna traparija prihaja z nacionalke tik pred polnočjo. Nato sem se, star kot sem, spomnil, kakšna kazen te je lahko v mojih časih doletela, če si kaj ušpičil: "Brez večerje spat!"

Ja, vsi tam na Tavčarjevi: brez večerje spat in najejte se še naprej Janše&Fajonove, ki sta vam zajtrk in kosilo in večerja. Nam pa dajte tv program za 20. stoletje. Za 21. ga od vas res ne pričakujemo....Za 19. ga pa že imamo!