V Avstraliji in tudi v Melbournu sem bil dvakrat. Resda pred desetletji, ampak nekaj mi je ostalo v spominu: po pristanku letala so vanj prišli tehniki s škropilnicami in nas razkužili vse potnike!? Ja, še prej si pa dobil navodilo o tem, kaj lahko vneseš v deželo "tam spodaj": najbolj strogo je bila prepovedana hrana in pijača, taka domača. Potem sem gledal carinike (letalo je imelo ogromno potnikov iz bivše Jugoslavije), kako so na dan vlekli "mastike", posušeno slanino ipd. Kljub najbolj strogim prepovedim. Zanimivo: nas je obdelala posebna posadka carinikov, ki so imeli izkušnje z "jugo" izigravanjem predpisov. Zakaj vsi ukrepi? Avstralije je polna različnih živalskih in rastlinskih vrst, ki jih ni nikjer na svetu. In zato je vsak vnos česa škodljivega izredno nevaren zanje...

V kranjskem mestnem svetu je junak, ki bi se v začetku leta namerno okužil z virusom covid19. Takole je pleteničil na seji. Samo jaz od vseh novinarjev sem zaznal, kam to pelje. In sem to dobesedno objavil. Anticepilski mitingar je šel svojo pot. Nič narobe, vsak odgovarja zase in svoja dejanja. Ni jih malo, ki mu verjamejo. Tudi ni problem - problem je, če smo tiho tisti, ki takim ne verjamemo. (glej tekst zgoraj)

DSNES PLEŠEJO KOLO TENISAČU, KI PO ŠPORTNI PLATI TOLČE VSE REKORDE. NE MORE PA PREPROSTO IN POGUMNO POVEDATI, DA SE ZA SVOJA NAČELA ODPOVE MILIJONOM, KI BI JIH LAHKO ZASLUŽIL TAM SPODAJ Z LOPARJEM. RAJE UPORABI "TEKTIKO MASTIKE IN SLANINE" IN SKUŠA PRITI DO OBOJEGA NA "BALKANSKI NAČIN". NE PRESOJAM RAVNANJ, OBSOJAM PA IZJEMO. IN AVSTRALCI TUDI.

V KRANJU NIHČE NE PLEŠE KOLA POLITIKU, KI SLEPI VSE OKOLI SEBE Z NAČELI, POTEM PA GA ZASAČIMO S POČETJI, KI SMRDIJO PO POSNEMANJU TISTIH, KI NAJ BI JIH ON NAJBOLJ OBSOJAL. NE ZMORE PLAČATI KAZNI, ŠE MANJ ZMORE OPRAVIČILO ZA OBREKOVANJE ALI RAZŽALITEV. TU PA NE GRE ZA KAK VIRUS ALI POLITIKO, GRE ZA ČLOVEŠKO RAVNANJE.

VIRUS JE MOGOČE ZANIKATI, VOBODNA IZBIRA (NE)CEPLJENJA OSTAJA. KO PA POSTANEMO TALCI ANTICEPILCEV, SMO PONOVNO ZAGREŠILI NAPAKO IZ OSNOVNE ŠOLE: POSLUŠALI SMO PRIDIGE O TEM, DA NE SMEMO "ŠPRICATI" POUKA. A NE VSI. TISTI, KI SO "ŠPRICALI", NISO POSLUŠALI...