Poznate tisto past za vernike: "Ali je Bog res vsemogočen?" vprašajo vernika: "Seveda je!" sledi odgovor. Ali potem lahko naredi skalo, ki je sam ne more dvigniti? Pa smo tam, kajne! Kakoli vernik odgovori, zanika vsemogočnost...

Ali je Janša smučal v Italiji med krizo z virusom? To ve on sam. Ali je objavil fotografijo s smučanja v Italiji? Je. Ali je pripisal, da je stara eno leto? Ni. Ali je napisal, da se nanaša na "danes"? Je. Ali zdaj trdi, da se nanaša...Igrica brez konca, kajne?

Če vprašate danes vernika SDS=Janše, ali je Janša vsemogočen, je odgovor na dlani: "Je!" Ko ga vprašate, ali se kdaj zlaže, sledi zanikanje. Kako je torej prav prišla idilična družinska fotografija s smučanja za "antipod" shodom tistih drugih, kajne? In zdaj hodi narobe, ker ga Šarec ipd. lovi za datume in besede in kaj je bilo, če je bilo, ko je bilo ipd. Politika. Nič več in nič manj. Meni je vseeno, ali je družinica smučala in kje je smučala, ni mi pa vseeno, če je med nami "vsemogočni". Ker takega ni. Oziroma je.

Vsemogočen je Kozjanski bik (vzdevek) ali bademajster (vzdevek). Ki ni upal žvižgajočemu nežvižgaču (prosto po Kacinu) odgovoriti, ali gresta na poligrfski test. In, ki ga voditeljica (ojojoj) ni zmogla vprašati samo enega bistvenega in ključnega vprašanja: "Za vse rezerve ste leta in leta kot minister v več vladah odgovorni vi. Boste odstopili iz objektivnih razlogov, ker niste zagotovili opreme pravočasno kot to jasno izpričujete. Šarec je namreč že odstopil...!?"

Zaključek se ponuja sam po sebi: virus nam je dobrohotno poklonil nekaj, ki ne bo nikoli dobilo cepiva - naše človeške lastnosti. Če je nekdo zagrenjeno ohol in se ima za politično božanstvo in če je nekdo primitivno nesposoben politični trgovec za lastno preživetje, ni cepiva, ne zdravila. Nekoč orožje, danes maske - vse se začne in konča pri odgovorih brez vprašanj ali vprašanjih brez odgovora. Za to grem s komurkoli kadarkoli na poligraf!