Najbolj ciničen zapis naše bralke kar smo jih zabeležili ob padcu priletne gospe in hudi poškodbi, ko se je udeležila sestanka, ki je postal shod proti da vlak "podre" domove:

Ker poznam okoliščine, zakaj je Kranjčanka o padcu starejše Kranjčanke to napisala, se bom samo zgrozil. Kej bi bilo, če bi bila to njena mama, babica, teta? Ta res grozljiv odziv namreč namiguje, da je priletna krajanka Orehka "norela" po stopnicah in si zlomila kolk, ker ne zmore kulturne in mirne hoje? To je žal nečloveški poskus prikriti ali zakriti ali nadgraditi dejstvo, da:

*plačujemo 100 uradnikov in 3 funkacionarje na MO Kranj, da o redarjih, varnostnikih ne pišem

*da je bil dogodek organziran s strani MO Kranj brez (vidnih) redarjev na parkirišču in v stavbi

*da so dogodku prisostvovali vsi funkcionarji in tudi direktor mestne uprave

Dokler bomo brali take pomisleke, bomo ljudje za oblast pač samo številke potrebnih glasov za zmago na volitvah. Dokler bomo zaradi stoletne lipe množično nasprotovali posegom v okolje in dokler bomo ščitili neokrnjen gozd in smreke v njem, je še upanje tudi za boljše rešitve. Predvsem pa vse to dogajanje ponovno in jasno kaže na veliko zmoto (tudi) kranjske oblasti:

*ni šlo za politiko naših proti njihovim, ni šlo za rdeče in črne in rumene - za nobene ni šlo

*ni šlo za politične točke ampak spontanost, ki potem uveljavlja aktiviste - kot je na primer Živa Slavec iz Besnice, ki si te in take vloge ni želela, a jo je sprejela in...se izpostavila

*ne gre za neke probleme, ki so rešljivi tako, da smo proti: razvoj terja naložbe (tudi take kot je dvorana za smučarje) in železnica je pomembna pri tem. Ampak tehtnica je vedno tu: kakšna je cena, kaj prevaga....?

V preteklih tednih smo merili utrip Kranja po branosti Trma.si. Presegla je vse rekorde, odzivov še nikoli ni bilo toliko. A je to nepomembno. Ker so ključni tisti, ki rešitve morajo predlagati. V Kranju žal ne zmorejo prve in neposredne reackije na probleme: ljudi z njimi soočiti in se postaviti na stran tistih, ki so te izvolili. SAMO SKUPAJ LAHKO STVARI REŠUJEMO: OBLAST Z LJUDMI, LJUDJE Z OBLASTJO. KAJTI, ČE BO PADEC GOSPE NA JAVNEM SESTANKU/SHODU OZNAČENA ZA NERODNOST, SE NE BOMO SPRAŠEVALI O TEM, KAKO NAŠA OBLAST DELUJE. TO PA JE KLJUČNO. TRMA.SI NE PREJEMA ZA SVOJE POČETJE NITI CENTA, NIKDAR GA NI. ZATO SMO LAHKO PRI VSAKEM PROBLEMU ZRAVEN BREZ, DA BI IMELI POSEBNO RAČUNICO. NIKDAR PA NE BOM ZAPISAL, DA SMO OBJEKTIVNI IN NEODVISNI. TEGA NI. SMO PA V KRANJU - KREDIBILNI. LJUDJE NAM VERJAMEJO ČEPRAV SMO TUDI PLJUVALNIK IN ŠE KAJ. TEGA SE PA ZAVEDAMO. IN ZATO SMO PONOSNI, DA SMO BESNIŠKE SMREKE, VLAK ČEZ OREHEK IN PONESREČENKO NA OBČINSKIH STOPNICAH OBJAVILI, DA BI SE PROBLEMI REŠEVALI.

Miran Šubic, Kranjčan

PS

Se lahko zgodi iz vsega tega nekaj, česar ni nihče pričakoval in bi zelo vplivalo na Kranj? Upam, da ne. A ne podcenjujem ljudi. Nikdar!